A magyarellenes Manfred Weber minden utasítását teljesíti Magyar Péter, hogy megtarthassa mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
A legfőbb ügyész a héten indítványozta az Európai Parlamentnél, hogy függesszék fel Magyar Péter mentelmi jogát, miután a politikus az Ötkert nevű luxusdiszkóban elvette egy férfi kezéből a telefonját, majd bedobta a Dunába. Cikkünkben felvázoltuk, hogy az Európai Néppárt vezetője miket követelhet Magyar Pétertől cserébe azért, hogy megtagadják a mentelmi jogának kiadását.
Vágólapra másolva!

Magyarral szemben csak abban az esetben kezdődhet meg az eljárás, ha nem védi őt a mentelmi joga, melyet csakis az uniós intézmények függeszthetik vagy vonhatják meg tőle. Ő maga már gyorsan elmondta, hogy nem mond le mentelmi jogáról.

Meglepő lenne, ha a baloldali figura vállalná tetteiért a felelősséget és egyhamar odaállna a bíróság elé. 

Emlékezhetünk arra, hogy még az Orbán Balázzsal való televíziós vitát sem vállalta, így vélhetően arra fogja kérni az európai parlamenti pártcsalád tagjait, hogy minden áron védjék meg őt az eljárás lefolytatásától. E

Az Európai Parlamentben a legnagyobb frakcióval az Európai Néppárt bír, amelynek Magyar Péter is nyár óta a tagja. Vezetője ráadásul éppen az a Manfred Weber, akiről nem lehet azt állítani, hogy jó viszonyt ápolna a magyar kormánnyal, több alkalommal is támadta már Magyarországot is az elmúlt években. Befolyása a pártcsaládban hatalmas, így cseppet sem lenne meglepő azon forgatókönyv megvalósulása, miszerint Weber azonnal a szövetségese védelmére fog sietni. 

Biztosan állíthatjuk, hogy ezért cserébe Magyar Pétertől kérni fog valamit. 

magyarpéter, manfredweber
Magyar Péter és Manfred Weber
Fotó:  Attila KISBENEDEK / AFP

 

Háborúpárti fordulat

Mint ismert, Manfred Weber jobboldalról átevezett a baloldalra, így pedig az szociáldemokratákkal való közös szavazások során is egyértelművé vált háború-és migrációpártisága. Emellett Menczer Tamás idén nyáron arra is rámutatott, hogy a politikus gyűlöli a magyarokat, hiszen az egész országot büntetni akarja.  

Engedjék meg, hogy mindenkit emlékeztessek, hogy a hetes cikkes jelentés elfogadásával az ország ellen szavaztam. Nem a Fidesz ellen, nem Orbán Viktor ellen. Az egész ország ellen

– idézte fel Manfred Weber szavait a videóban. Tehát minden abba a irányba mutat, hogy rá kívánja erőltetni az akaratát Magyarországra. Ehhez pedig kapóra jött Magyar Péter személye is, aki megtiszteltetésnek érezte, hogy egy háborúpárti, bevándorláspárti és LMBTQ-párti politikus mellé szegődhet. 

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta Webertől csak olyan nyilatkozatokat lehetett olvasni, amelyben Ukrajna legvégsőkig történő támogatásáról nyilatkozott, a békekötést megelőző tűzszünet lehetőségét igyekezett elkerülni. Az Európai Néppárt elnöke még attól sem riad vissza, hogy az esetleges eszkalációval a világ belesodródjon egy újabb világháborúba.

Ukrajna Európa, Európa Ukrajna. Mindegy, meddig tart, de Oroszországot le kell győzni Ukrajnában

jelentette ki Kijevben Manfred Weber ez év elején. Ennek érdekében minden eszközzel segítené Kijevet úgy, hogy az európai uniós országok mindegyikét rákényszerítené arra, hogy a még megmaradt fegyvereit és lőszereit adják át a háborúzó félnek. Egy nyilvános vitán már „egy európai atomfegyver" létrehozását is sürgette. Nem lehet elfelejteni azt sem, hogy májusban még a közös európai haderő megalakulása mellett kardoskodott.

Most elég erősnek kell lennünk ahhoz, hogy megvédjük magunkat és kiálljunk Ukrajna mellett. Ezt a következő öt évben be kell bizonyítani. A cél: a védelem erős európai pillére, hosszú távon pedig egy európai hadsereg. Putyin minden nap teszteli, meddig tud elmenni, különösen a finn és a balti határokon. Az egyetlen lehetséges válasz erre az európai egység és erő.

- mondta.

Világosan látszik tehát, hogy 

Manfred Weber - aki a sorkötelezettség elkötelezett híve is - egy háborúpárti politikus, így pedig ellentétes véleményen van azzal a magyar kormánnyal, mely minden fórumon kiemeli, hogy se katonát, se fegyvereket, se lőszereket nem küldenek a háborús frontra.

Magyar Péter tehát már a felvételével elfogadhatta azt az alapkövetelményt, hogy támogatnia kell az orosz-ukrán háború folytatását. Magyarán hiába hangoztatta kampánya során Magyar Péter, hogy ő békepárti lenne, ez hazugság volt. 

Ha pedig mégse - ami nehezen hihető -, akkor 

a bajba került botránypolitikus kimentéséért cserébe kérheti Weber a háborúval kapcsolatos álláspontjának azonnali megváltoztatását.

 

A migránskvótát ráerőltetnék a magyarokra
 

Amióta elhatalmasodott Európában a migránskrízis, azóta a brüsszeli politikusok nagy többsége azon volt, hogy a józan ésszel ellentétben minden tagállam kormányára ráerőltessék a bevándorlók tömeges beengedését. A háború-béke kérdésével párhuzamosan a migráció témájával is szembekerült egymással az Európai Néppárt elnöke és a magyarok. 

Weber migrációpárti álláspontja már évek óta ismert. 2017-ben is a bevándorlók úgynevezett "kötelező érvényű elosztási mechanizmusáról" beszélt, vagyis mindenkinek kötelessége befogadni annyi migránst az országa területére, amennyit Brüsszelben előírnak.

Majd 2023-ban már számon kérte Magyarországot azért, hogy kevesebb bevándorlót fogad be, mint más uniós ország. 

Amióta pedig Magyar Péterből európai parlamenti képviselő lett, azóta nagyobb fokozatba kapcsolva támadja a magyar kormány migránspolitikáját, mivel az szerinte "nincs összhangban az uniós joggal".  

Brüsszel és a szabályai nem megállítani akarják a bevándorlást, hanem megszervezni és behozni a bevándorlókat Európába

 - üzente Magyar Péternek címzett videójában a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás.

A rezsicsökkentést is megtámadták Magyar Péterék

Végezetül az sem mellékes, hogy a háború és a szankciós politika miatt elszabadult, többszörösére emelkedett energiaárak a rezsicsökkentés nélkül hatalmas anyagi nehézséget róna a magyar állampolgárokra.Azonban a háborús pszihchózisban élő néppárti elnök szemét ez az intézkedés egészen biztosan szúrja. A napokban Magyar Péter pártjának egyik képviselője, Gerzsenyi Gabriella már annak eltörlése mellett is felszólalt. Róla annyi már tudható, hogy egy 2023-as posztjában elismerte: évekig fúrta a magyarországi rezsicsökkentést. 

„Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. 

 - írta Magyar Péter pártjának képviselője. 
Mint látható, több területen is Magyar Péter hű odaadását várhatja el a továbbiakban Manfred Weber. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!