Súlyos baleset történt Zalában, utasokkal teli busz ütközött egy kocsival

Vágólapra másolva!
Utasokkal teli autóbusszal ütközött egy kocsi péntek délután a Zala vármegyei Borsfa határában, az autó vezetőjét a tűzoltóknak kellett kiemelniük a roncsból.
Vágólapra másolva!

Gábor László, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: 

Az autó vezetője egyelőre ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy busznak. Mindkét jármű az árokba borult.

Az autó vezetője megsérült, őt a tűzoltók emelték ki a roncsból, a busz utasai közül senki nem sérült meg komolyabban. A dolgozókért mentesítő járat is érkezett - számolt be róla a Katasztrófavédelem a honlapján.

Bangó Szilárd, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy a dolgozókat szállító autóbuszon 22-en utaztak. Az árokba dőlt buszból dugólétra segítségével, az ablakon keresztül kezdték meg a kimentésüket.

A Katasztrófavédelem a honlapján számolt be arról, hogy azóta a busz és az autó utasait is kiszabadították.

A katasztrófavédelmi szakember jelezte azt is: 24 órán belül ez a második buszbaleset Zalában. Éjfél körül a 74-es főúton, Hahót közelében egy menetrend szerinti buszjárat hajtott árokba. Az oldalára dőlt járműben öten voltak, de senki nem sérült meg.

Pár napja arról is írtunk, hogy ketten meghaltak Mikénél, miután busszal ütközött egy kocsi. Az autós frontálisan nekicsapódott a menetrend szerint közlekedő busznak.

Arról is beszámoltunk, hogy halálos baleset történt Szekszárd és Tolna között: két autó összeütközött, az egyik autó vezetője meghalt. A 63-as úton haladó autós az elsőbbségadásra kötelező tábla ellenére balra, nagy ívben kezdte meg a kanyarodást Budapest irányába, így ütközött a másik kocsival.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!