Bejelentette: visszatér Novák Katalin

Vágólapra másolva!
Novák Katalin volt köztársasági elnök bejelentette a visszatérését, egy gyereknemzés-segítő NGO alapító-vezérigazgatójaként.
Vágólapra másolva!

Örömmel jelentem be új pozíciómat az X-Y Worldwide társalapítója - és vezérigazgatójaként. Az X-Y Worldwide egy nonprofit szervezet, amely úttörő megoldásokat keres a világban jellemző összeomló születésszám problémájára 

- írta a bejegyzéshez.

Mint írta: Az X-Y Worldwide a világ vezetőivel, politikai döntéshozókkal és oktatókkal együttműködve bizonyítékokon alapuló, fenntartható stratégiákat dolgoz ki, hogy segítsen a nemzeteknek leküzdeni a születésszám globális csökkenésének hatásait. Elsősorban az emberekre összpontosítunk - azokra a társadalmi-gazdasági és kulturális akadályokra, amelyek megakadályozzák az egyéneket abban, hogy megvalósítsák családalapítási ambícióikat. A nem tervezett gyermektelenség kockázatainak jobb tudatosításával és a túlnépesedéssel és termékenységgel kapcsolatos félrevezető narratívák megkérdőjelezésével az X-Y Worldwide képessé teszi az egyéneket és párokat arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a szülőségről az elkövetkező generációk számára - olvasható a bejegyzésben.

Izgatott vagyok, hogy társalapítómmal, Stephen J Shaw-val együtt elindulhatunk ezen az új úton, hogy korunk legnagyobb demográfiai kihívásaival foglalkozzunk.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, februárban hivatalosan is lemondott Novák Katalin. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!