Egyenesen a rendőrök karjaiba tekert a tolvaj, akit kamerán figyeltek meg Solymáron - videó

Kerékpártolvajt fogtak a térfigyelő kamera segítségével cikkhez címlapi kép,
Vágólapra másolva!
Fél év alatt összesen kilenc biciklit lopott egy férfi az ország több településén, egészen addig, míg Solymáron tetten nem érték a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A férfi azzal keresett pénzt, hogy az ország különböző településein, általában vasútállomásokon lezárt bicikliket lopott el. Minden alkalommal ugyanazt a módszert alkalmazta: 

egy erővágóval elvágta a biciklit lezáró lakatot, majd felült a biciklire, és elhajtott vele.

2020 április eleje és október vége közötti időszakban 

Solymáron, Maglódon, Enesén, Sopronban és Farádon összesen kilenc biciklit lopott el.

Kerékpártolvajt fogtak a térfigyelő kamera segítségével cikkhez címlapi kép,
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A lopásokat az állomásokon elhelyezett térfigyelő kamerák rögzítették. 

Egy Solymáron történt eset során azonban a kamera képét élőben követve lecsaptak rá a rendőrök.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfival szemben kilenc rendbeli lopás miatt emelt vádat.

Tavaly Szigetvárnál is lebukott egy biciklitolvaj. A férfi bement egy ház udvarába, a csukott, de nem zárt kapun. A férfi a szintén csukott, de be nem zárt garázsban találta meg a biciklit, amit magával vitt. Mindössze 80 métert tett meg, aztán a biciklit az út mellett egy árokba rejtette. A tolvajt videófelvételek alapján azonosították. Mint kiderült, a kertben, ahonnan lopott, kamera volt felszerelve.

Egy kecskeméti férfi pedig egy társasházból vitt magával egy biciklit. Könnyű dolga volt, ugyanis a bicikli rosszul volt lelakatolva. Lopás után azonnal tovább adta. Az új tulajdonos tovább akarta adni a bicikli, meg is hirdette az interneten. A hirdetést egy rendőr is meglátta. Ezután az eladót felkeresték a nyomozók, aki elmondta, hogy ő egy másik férfitól vette a biciklit, az ő elmondása alapján fogták el a tolvajt Inárcson.

2022 augusztus 22-én a hevesi rendőrök elfogták Tarnaörsön azt a helyi férfit, aki néhány nappal korábban egy biciklitárolóból ellopott egy biciklit, miután a láncot és a lakatot levágta róla. A 36 éves férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy időközben eladta a biciklit, melyet a rendőrök megtaláltak, lefoglaltak, és még aznap vissza is adtak a tulajdonosnak. A férfit a kihallgatásról egyenesen a börtönbe vitték, mivel kiderült róla, hogy az Egri Törvényszék körözi, mert nem kezdte meg a korábban kiszabott büntetésének letöltését.

Forrás: Ügyészség

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!