Utasokkal teli busz borult az oldalára Zalában - videó, galéria

Vágólapra másolva!
Súlyos baleset történt Zalában, egy utasokkal teli busz ütközött egy kocsival, majd az oldalára dőlt. Ketten könnyebben, egy ember súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, egy kocsival ütközött, majd az oldalára dőlt egy utasokkal teli autóbusz pénteken délután Borsfa térségében. A Zaol megkeresésére a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gábor László az alábbi tájékoztatást adta: 

2024. szeptember 13-án 15 óra körül egy busz és egy személyautó ütközött a 7536-os út 4-es kilométerénél Borsfa előtt. Elsődleges információink szerint a személygépjármű ismeretlen okok miatt áttért a szemből közlekedő busz sávjába és összeütköztek. A baleset következtében a személygépjármű árokba hajtott, a busz pedig oldalára dőlt. A busz utasai közül ketten könnyebben, a személyautó vezetője pedig súlyos sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A helyszínre letenyei, nagykanizsai és lenti hivatásos tűzoltók, valamint letenyei és becsehelyi önkéntesek vonultak ki.

A vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint teljes útlezárás mellett, a szélvédő kivágásával mentették ki a busz 22 utasát. A tűzoltók az autó sofőrjét is kiemelték járművéből. A balesetet szenvedett munkásbuszon utazókért mentesítő járat érkezett - írja a zaol.hu.

A katasztrófavédelmi szakember jelezte azt is: 24 órán belül ez a második buszbaleset Zalában. Éjfél körül a 74-es főúton, Hahót közelében egy menetrend szerinti buszjárat hajtott árokba. Az oldalára dőlt járműben öten voltak, de senki nem sérült meg.

Pár napja arról is írtunk, hogy ketten meghaltak Mikénél, miután busszal ütközött egy kocsi. Az autós frontálisan nekicsapódott a menetrend szerint közlekedő busznak.

Arról is beszámoltunk, hogy halálos baleset történt Szekszárd és Tolna között: két autó összeütközött, az egyik autó vezetője meghalt. A 63-as úton haladó autós az elsőbbségadásra kötelező tábla ellenére balra, nagy ívben kezdte meg a kanyarodást Budapest irányába, így ütközött a másik kocsival.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!