A földön rugdosta a buszsofőrt egy férfi Miskolcon

Vágólapra másolva!
A miskolci buszállomáson várakozó busz sofőrjére támadt egy férfi. A sofőr a támadás során a földre esett, ahol a férfi tovább bántalmazta, emiatt pedig a sofőr súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

2023 júliusának második felében, egy délelőtt az egyik miskolci buszállomáson a kocsiállásban várakozó busz sofőrjét először trágár szavakkal szidalmazni, majd fenyegetni kezdte egy férfi, majd a busz lépcsőjéről lerántotta és ököllel többször arcon ütötte. 

A sofőr az ütések erejétől a földre esett, ahol a férfi a hátát rugdosta. 

A támadás miatt a buszsofőr, aki közfeladatot ellátó személy, 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülései lettek. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást javasol. 

busz, volánbusz, illsuztráció
A kép illusztráció!
Fotó: Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, tavaly július 28-án reggel értesítették arról a rendőrséget, hogy az egyik kalocsai buszmegállóban a távolsági busz sofőrjével szemben az egyik utas agresszív volt. Megütötte, és egy késsel is hadonászott. 

A buszsofőr a rendőröknek elmondta, hogy már akkor összevesztek a férfivel, amikor Soltvadkerten, egy kürtöskaláccsal a kezében felszállt. A kaláccsal ugyanis összemorzsázta a buszt, és amikor a sofőr szólt neki, hogy ne egyen útközbe, ideges lett. Amikor senki sem látta, egy tapétavágóval összekarcolta az egyik ülés háttámláját. 

Ezek után a férfi elaludt, olyan mélyen, hogy a sofőr csak többszöri próbálkozásra tudta felébreszteni a kalocsai végállomáson. Emiatt a férfi megint dühös lett. Fenyegetőzött és tovább rongálta a buszt a tapétavágóval. 

Amikor leszállt, kívülről is nekiesett, aztán egy fahusángot dobott a sofőr felé. Végül behúzott egyet a sofőrnek és elszaladt. A rendőrök  azonban gyorsan elfogták a 41 éves dusnoki férfit és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kihallgatták. 

Budapesten egy 31 éves férfi maszk nélkül akart felszállni egy buszra 2021-ben,  február 13-án este a IV. kerület, István út - Munkásotthon utca sarkán lévő buszmegállóban egy barátjával együtt  az Újpest-Központ irányából érkező 30-as jelzésű autóbuszra, a második ajtónál. A busz sofőrje észrevette, hogy a férfin nincs a járványügyi szabályok alapján előírt, orrot és szájat eltakaró maszk, ezért nem nyitotta ki neki az ajtót. A férfi az első ajtóhoz ment és számon kérte a sofőrt a tettéért. A 31 éves férfi egy hirtelen mozdulattal, ököllel úgy arcon ütötte a sofőrt, hogy a férfi elvesztette az eszméletét, magatehetetlenül hanyatt esett és a fejét az aszfaltozott járdába ütötte. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!