Mától hallgatható a Csukás Meserádió - videó

Vágólapra másolva!
Szeptember 1-jén elindult Csukás Meserádió néven a közmédia új online rádiója. A meserádió névadójához, Csukás Istvánhoz hűen gyermekeknek dedikált, szórakoztatóan fejlesztő és biztonságos tartalmakkal várja hallgatóit a nap 24 órájában - közölte az MTVA.
Vágólapra másolva!

"A mese benne van az egész életünkben, és a mese akkor válik igazán fontossá a gyerekek életében, amikor felnőttek lesznek" - fogalmazott Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 

Neve mind a mai napig összeforr Süsü karakterével, így a Csukás Meserádióéval is, hiszen a névadó öröksége előtt tisztelegve Süsü, a sárkány jelenik meg a rádió logójában és szignáljában is.   

A tájékoztatás szerint az új adó célja egy értékközvetítő, érzelmi biztonságot nyújtó, ugyanakkor szórakoztató médiatér megteremtése.

A meserádió kínálatában kiemelt szerepet kapnak a magyar mesék, illetve olyan máshol nem elérhető, az MTVA Archívumából származó felbecsülhetetlen értékű tartalmak, ikonkus művészek által előadott meseklasszikusok, amelyek kifejezetten gyermekeknek szólnak.

A Mesés reggel és a Mesés délelőtt után a Mesés délután várja hallgatóit. A délutáni adásban a Hangszín Maxim bemutatja című ismeretterjesztő rovatban, a Jászai Mari-díjas színművész, Szabó P. Szilveszter hallható. 

A délután a Zenevarázs koncertek, majd a Mesés este következik, benne az Esti mese - az M2 Gyerekcsatornán is megtekinthető Csillagok esti mesefényben című műsorral. 

A műsor különlegessége, hogy napjaink híres és elismert művészei tolmácsolják kedvenc történeteiket egy-egy személyes üzenet kíséretében.

Magyarország új gyerekrádiójának műsorában a nap 24 órájában megtalálhatók a saját gyártású, reklám- és erőszakmentes, környezettudatosságra nevelő gyerektartalmak, továbbá gyermekdalok, hangjátékok, mondókák, versek, klasszikus zenei "kakaókoncertek".
   

A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, illetve iOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is elérhető.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!