Majdnem halálra égett egy négyéves gyerek Nagykállón

Vágólapra másolva!
Életveszélyesen megsérült egy négyéves gyerek a saját házuk kertjében. Az udvaron gyújtott tűzbe esett bele. Az apja is ott volt, de túl részeg volt ahhoz, hogy megmentse gyerekét.
Vágólapra másolva!

Egy férfi pont egy éve Nagykállóban, részegen úgy döntött, hogy ás egy nagyobb gödröt a kertben, amiben elégeti az udvaron összegyűlt szemetet és ruhákat.

 

Miután telepakolta a gödröt a hulladékkal, itallal a kezében leült néhány méterrel távolabb pihenni. Ekkor jelent meg a férfi négyéves gyereke, aki segíteni akart apjának. A kezében egy elégetésre szánt rongy volt, azt akarta bedobni a tűzbe. Amikor a gödör széléhez ért, elvesztette az egyensúlyát és belezuhant a lyukba. Az apja a lábánál fogva kiemelte a gödörből, de addigra már életveszélyesen megsérült.
A főügyészség az apát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, amiért felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik. 

Korábban majdnem halálra égett egy hároméves kislány egy hevesi kistelepülésen.
Az anya négy kisgyerekével és az élettársával élt együtt. A fűtést két régi, fatüzelésű vaskályha adta, melyek közül az egyik tavaly februárban elromlott, átégett, egy részén kilyukadt. 

Ez elé az apa egy fémlemezt tett, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza, hogy a megrakott kályhából kicsaphassanak a lángok.

 

Fotó: Ügyészség

Minderről persze az anya is tudott, de nem fordított rá kellő figyelmet, továbbra is fűtötte a kályhát, és attól nem tartotta távol a gyerekeit. Így történhetett meg, hogy amíg a mosdóban volt, a hároméves kislány a veszélyes kályha közelébe került, és az abból kicsapó lángnyelvek gyakorlatilag körbefogták őt. A gyerek testének több mint egyharmada megégett, aminek következtében életveszélyes állapotba került. Hónapokig tartott amíg felépült, és az égési sérülései mindig látszani fognak.

A nyár elején pedig a szerbiai Baranda faluban egy főzőversenyen  

egy négyéves kisfiú biciklivel körözött az üst körül, mikor elvesztette az egyensúlyát és beleesett a forró gulyásba. 

A kisfiút rendőröknek kellett kihúzniuk a forró üstből.

Először a közeli Opovo város egyik ügyeletére, majd egy belgrádi kórházba szállították

Ahogy arról is írtunk, hogy az Egyesült Államokban csúszdákat öntöttek le sósavval, azért, hogy a gyerekek megsérüljenek. Két gyerek meg is égett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!