Újabb területet leptek el a hajléktalanok Újbudán

Vágólapra másolva!
Budapesten a XI. kerületben újabb területen jelentek meg a hajléktalanok, megkeserítve a helyiek életét. Korábban a Bikás park környékéről, most pedig Őrmezőről érkeznek a panaszok, ahol szintén kegyetlen állapotok uralkodnak.
Vágólapra másolva!

Újbudán egyre elviselhetetlenebb helyzet alakul ki a hajléktalaninvázió miatt. Jelentős számú területet leptek már el, szörnyű állapotokat kialakítva az utcákon maguk körül. Egy őrmezei csoportban arról panaszkodott egy helyi, hogy a lakása ablaka alá piszkítanak, óriási szemetet halmoznak fel és teszik embertelenné a környéket - írja a Metropol.

Nehéz szavakba önteni, amit Őrmezőn láttunk. Szemét és emberi fekália borít mindent az egyik lakóház ablakai alatt, az egész a posztapokaliptikus filmek látványára emlékeztet. Sok dolgot láttam már, de erre nem számítottam.

- mondta Kovács Gábor, a Tizenegy Állatvédő Egyesület vezetője, ugyanis az egyesület maga is ellenőrzést végzett a területen.

Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy egy hajléktalan a Bikás park közelében, két játszótér között vert tanyát, és késével életveszélyesen fenyegette az arra járókat. Ezt megelőzően pedig szintén a Bikás parknál törték fel hajléktalanok a kutyafuttatóban kihelyezett adományládát

Az egyesületi vezető szerint elképzelhető, hogy a Kelenföldi pályaudvaron előforduló hajléktalanok közül kerültek Őrmezőre néhányan.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!