Vágólapra másolva!
Egy hét múlva, szeptember 23-30. között ismét megrendezésre kerül az Európai Sporthét (European Week of Sport, EWoS), amely Európa-szerte a sport és a testmozgás ünnepe. A mozgalom egyik különlegessége a #BeActive Night, egy éjszakai mozgásprogram, amely idén a kapuit újra megnyitó Nemzeti Atlétikai Központban (NAK), Budapesten kap helyet. A rendezvényen bárki részt vehet, aki kíváncsi a NAK által a lakosságnak nyújtott mozgáslehetőségekre és szeretné aktívan, különleges hangulatban tölteni az estét.
Vágólapra másolva!

Az EWoS egy nemzetközi kampány részeként 40 európai országban egy időben zajlik. Magyarországon az NDHSZ (Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség) koordinálásával kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy mindenkit megmozgasson, függetlenül kortól, képességektől vagy edzettségi szinttől. A 2024-es Sporthét fő hívószavai a befogadás, jóllét és összetartozás, amelyeket az olimpiai értékekre és a környezeti fenntarthatóságra irányított fókusz is erősít - számolt be a Tények.

Mindezen hívószavak visszatükröződnek az Európai Sporthét eseményei alatt, amelyek országszerte ingyenes és kedvezményes sportolási lehetőséget nyújtanak. 

A programsorozat kiemelt jelentőséget kap azáltal, hogy hazánk idén az EU soros elnökségét is betölti, így szeptember 23-án hétfőn, a #BeActive Day napján az Európai Sporthét nemzetközi nyitóeseményét is hazánkban rendezik meg, amelyen a résztvevők csatlakozhatnak a látványos LED's Run futáshoz is.

Szeptember 27-én, pénteken jubilál az Európai Diáksport Napja, szombaton, szeptember 28-án pedig következik a hét fő eseménye, a #BeActive Night, ahol izgalmas, ingyenes mozgásélmények várják az érdeklődőket a nagyközönség előtt újranyitó Nemzeti Atlétikai Központban. A látogatók magyar sztársportolókkal is találkozhatnak, hiszen Ekler Luca és Krizsán Xénia a #BeActive Night nagyköveteiként közös mozgásprogramokban is részt vesznek, és segítik a #BeActive kampány fő üzeneteinek népszerűsítését.

További információk a www.europaisporthet.hu oldalon.

Címlapfotó: Európai Sporthét hivatalos Facebook-oldala

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!