Borzalmas napok elé néznek azok, akik érzékenyek az időjárás változásra

időjárás, illusztráció,napsütés, felhő, napszemüveg, virág, fa, tavasz, nyár, borult
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Lana_P/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Gyönyörű, napos hétvégére számíthatunk, ragyogó, napsütésre. Jövő héten azonban újra szükség lesz az esernyőkre. Ez az időjárás pedig pedig megterhelheti a szervezetünk.
Vágólapra másolva!

A tartós nyárias időt hoz egy anticiklon, ezért nagyon ajánlott most az időjárás-érzékenyeknek az előrelátó tervezés - írja az Egészségkalauz.

őszi kirándulás

Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2014 Dudarev Mikhail/Shutterstock.  No use without permission.

Az előrejelzésük szerint tartós nyárias időre, elhúzódó vénasszonyok nyarára számíthatunk, de megingásokkal. 

Fontos, hogy jól ki tudjuk használni ezt az időszakot szervezetünk, mentális állapotunk, immunrendszerünk regenerálására, feltöltődésére.

Ezek nem egy-két napos folyamatok, és sokan érzik még az elmúlt rendkívüli terhelő időszak következményeit, főleg hogy sokan lettek covidosok vagy kaptak egyéb felsőlégúti fertőzéseket. Ilyen panaszok esetén természetesen az időjárás-érzékenységi problémák is tartósabban és erősebben jelentkeznek.

A Magyar Orvosi Kamara visszaélt a hatalmával
Fotó: Origo

Ahogy írják az időjárási ingadozások sok ember szervezetét megterhelik, náluk vérnyomás-ingadozás, szédülést, bizonytalanság érzetet és a megfázás tünetei léphetnek fel. Ha valaki ilyennel találkozik, az ezt nagy valószínűséggel a változékony időjárásnak tudhatja be, de persze nem minden esetben.

A pollen nem csak az allergiában játszik szerepet, hanem hatással van a helyi időjárásra is. Különösen tavasszal, amikor nagy mennyiségű pollen szabadul fel, hozzájárul jégformációhoz a felhőkben, ami fokozza a csapadékot. A Lipcsei Egyetem Meteorológiai Intézete által vezetett friss tanulmány az első, ami ezt laboratóriumon kívül bizonyítja.

Az Egészségkalauz azt is írja közepes szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség, elsősorban hajnalban kell odafigyelni a ködös időjárásban, illetve később a szembesütő napra. 

Hogy mindez mennyire veszélyes, jól mutatja, hogy két éve, a nyár közepén egy nő Nyíregyháza belvárosában elgázolt egy motorost.

A nőt elvakította az erős napsütés, és kanyarodás közben gázolta el a motorost, aki a gázolás után az úttestre zuhant.

 

A férfinek súlyos sérülései lettek,

többek között csigolyatörése lett. Négy hónapig tartott, amíg teljesen felépült.

Az ügyészség szerint nem szükséges az ügyet bíróság elé vinni, a nőnek, és a férfinak közvetítő előtt kellett megegyezniük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!