Karácsony Gergely tegye ingyenessé a tömegközlekedést az árvíz idejére!

árvíz, Budapest
Homokzsákok a Lánchídnál
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Hamarosan Budapestet is eléri az árvíz, a rakpartot már lezárták, így a városban megnövekedik az autósforgalom, ezáltal pedig még a Karácsony által megszokott dugóknál is súlyosabb forgalmi fennakadásokra kell számítani. Ennek enyhítésére tett javaslatot Szentkirályi Alexandra a főpolgármesternek.
Vágólapra másolva!

Az árvíz miatt le kellett zárni a rakpartokat, emiatt lelassult a közlekedés Budapesten.

Kérjük Karácsony Gergely főpolgármestert, tegye lehetővé, hogy a BKK járatait mindenki ingyenesen használhassa a rakpart lezárása idején, ezzel ösztönözve az autósokat, hogy a közösségi közlekedést válasszák - írta Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán.

A kommentelők közül rengeteg embernek tetszett az ötlet, sokan pedig Karácsonynak üzentek, aki ismét nem tesz semmit a budapestiekért. Az egyik hozzászóló így fogalmazott: 

"Karácsony Gergely! Itt az ideje, hogy tegyen Ön is valamit! "

Míg egy másik:

"Cselekedni kellene a főpolgármesternek, hol van ilyenkor?"

Az Origón élőben követheti a közép-európai árvízhelyzetet, valamint a magyarországi fejleményeket is. Korábban arról is beszámoltunk, hogy lezárták a Margit-szigetet, mivel ma éri el a fővárost az évtizedes árvíz. Emellett kiderült, hogy a jelenlegi árhullám 30-50 centiméterrel alacsonyabb vízállás mellett halad le a Dunán, mint a 2013-as árvíz idején.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!