Verte és állandóan dolgoztatta a nevelt fiát egy kiskunfélegyházi férfi

Vágólapra másolva!
Egy kiskunfélegyházi tanyán élő férfi a mostoha fiát már 7-8 éves kora óta dolgoztatta. Először csak a saját tanyájukon kellett ellátnia az állatokat, később azonban már máshol, az apja helyett is dolgoznia kellett. A kisfiú emiatt nem tudott rendesen tanulni, a családi nyaralásra pedig el sem vitték, otthon kellett dolgoznia. Ha rosszul dolgozott, a férfi megverte.
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő 10 éve élnek élettársként egy Kiskunfélegyháza környéki tanyán. A nőnek a kapcsolatuk elején már volt egy 5 éves fia, akit a férfi rendszeresen vert. A gyerek helyzetével visszaélve a férfi már 7-8 éves korában dolgoztatni kezdte, a háztartási munkákban és az állatok ellátásában kellett segítenie. A gyerek eleinte lelkesen segített, mivel szerette az állatokat, azonban a nevelőapja a tanítás után és szünidőben is mindennap elvárta, hogy dolgozzon. A fiúnak ráadásul nem csak otthon, hanem a férfi munkahelyén, egy másik tanyán is segítenie kellett. 

Idővel azonban már a fiú dolgozott ott a férfi helyett, egyedül kellett kihajtania és ellátnia 40 szarvasmarhát. 

Ha a fiú nem jól dolgozott, akkor a nevelőapja kiabált vele, megpofozta vagy megrugdosta. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock

Olyan is előfordult, hogy a fiú beteg volt, de így is dolgoznia kellett. Hiába kért az anyjától segítséget, a nő nem foglalkozott vele. A mindennapos fizikai munka annyira kimerítette a kisfiút, hogy nem tudta a képességeinek megfelelően teljesíteni az iskolai feladatait. Ezen felül a szülők a munkára hivatkozva eltiltották minden iskolai foglalkozástól, rendezvényektől. 

Nem lehetett ott az iskolai gyereknapon, valamint amikor a férfi és a nő a közös gyerekükkel elmentek a Balatonra nyaralni, a fiúnak otthon kellett maradnia és dolgoznia. 

Az ügyészség a férfit emberkereskedelemmel és kényszermunkával vádolja, az anyát pedig kiskorú veszélyeztetésével – írja az Ügyészség.hu

Ahogy korábban megírtuk, egy nőt gyermekbántalmazással vádolnak, miután 3 hónapos csecsemőjét egy forró autóban hagyta, miközben ő lovagolni ment az Egyesült Államokban, Nebraskában. 

Nyáron egy gyerekcsoport kísérője, a karateedző Agócs Tibor kegyetlenül megvert egy 7 éves kisfiút. A férfi megpróbálta eltitkolni a tettét, azonban egy kamera mindent rögzített. Miután a felvétel napvilágot látott, az egész ország felháborodott. A karateedző botrányos viselkedésére több bokszoló és híresség is reagált, volt olyan, aki kihívta egy bokszmeccsre. A férfi a tette miatt kirobbant botrány után külföldre menekült, Spanyolországban volt, később azonban kihallgatta a rendőrség, és a Magyar Nemzet értesülése szerint kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják, amiért akár öt évre is börtönbe kerülhet. A kisfiú mellett az egész ország kiáll. Jászberényben egy különleges meglepetést kapott, motoros felvonulást szerveztek neki. Ezután pedig a szolnoki kalandparkba is visszatért. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!