Kiskorúaknak adtak el drogot egy Bács-Kiskun vármegyei általános iskola parkolójában

Vágólapra másolva!
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt vádat emelt egy drogkereskedő párral szemben, akik kiskorúaknak kristály fantázia nevű tudatmódosító szert árultak. Beszerzési forrásaik is a vádlottak padjára kerültek.
Vágólapra másolva!

A vád szerint az ügy öt vádlottja közül ketten Kiskunmajsán lakó élettársak, akik munkahely és jövedelem hiányában 2022 júniusában kristály fantázia nevű tudatmódosító szer árusításába kezdtek azért, hogy rendszeres bevételhez jussanak. Beszerzési forrásuk többek között egy kiskunhalasi páros volt – ők szintén vádlottak -, akikkel a telefonos egyeztetések során „virágnyelven” beszéltek. 

Az illegális szerre, a mennyiségre és az átadás formájára vonatkozóan egymás között olyan kifejezéseket használtak, amelyek valódi, rejtett jelentését feltételezésük szerint más nem ismerte.

A majsai páros az így beszerzett drogot porciózást követően a vevők igényeinek megfelelően a lakásukon vagy közterületen adták át

Visszatérő kiskorú vevőiknek hetente többször is az általános iskola parkolójában értékesítették a szert. 

A diákok összesen legalább 1 millió forintot hagytak a díler párosnál.

Magyarország Ügyészsége
A vádlottak lakásán tartott kutatás és a közúti ellenőrzés során lefoglalt tudatmódosító szerek 
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A kristály beszerzést biztosító kiskunhalasi férfi autójában 2023 januárjában egy közúti ellenőrzés során a kiskőrösi rendőrök közel fél kilogramm port találtak. Kiderült, hogy nemcsak árulta, de maga is fogyasztott a drogból, emiatt vezetéskor bódult állapotban volt.

A nyomozók a vádlottaknál tartott kutatás során digitális mérlegeket, őrlőt és adagolókanalat foglaltak le.

Az ügyészség három nőt és két férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, emellett a kiskunhalasi elosztónak bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is felelnie kell. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!