A börtönben halhat meg a budapesti férfi, aki körfűrésszel támadt az apjára

ököl, kéz, verekedés, erőszak
A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
A férfi 2021-től kezdve lakott együtt apjával, ám életmódja miatt állandóan feszült volt köztük a viszony. A férfi ugyanis rendszeresen fogyasztott drogokat és alkoholt, ami miatt agresszívan viselkedett apjával, és többször meg is lopta. Egy alkalommal pedig körfűrésszel támadt az idős férfira, aki ebbe kis híján belehalt. A férfit most, három évvel az eset után, jogerősen életfogytiglani büntetésre ítélte a bíróság.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020 tavaszán a Budapest XX. kerületben élő apjához költözött. Rendszeresen drogozott, ezért értéktárgyakat lopott apjától 200.000 forintnyi értékben, melyeket eladott, hogy legyen pénze újabb adag kábítószerre.

Apjával ezért rendkívül feszült volt a viszonya, 

többször is megverte, megalázta, felpofozta a nála gyengébb fizikumú férfit, de arra is volt példa, hogy ököllel fejbe verte, és mellkason rúgta, ami miatt az idős férfinak eltört a bordája.

ököl, kéz, verekedés, erőszak
A kép illusztráció
Fotó: Pixabay

2021. április 4-én a férfi engedély nélkül elvitte apja autóját, és közlekedett vele Budapest XX. kerületében. A lakásba visszatérve este 5 és 9 óra között végig ivott, majd részegen összeveszett apjával, ököllel arcon ütötte, és egy fanyéllel ütötte a hátát, emellett teljes erőből megrúgta és megtaposta. Ezután 

a konyhából előhozott egy elektromos körfűrészt és a már eszméletlen, így védekezésre képtelen idős férfi hátán egy mély, 15 cm hosszúságú sebet vágott vele,

amibe apja akár bele is halhatott volna.

A férfi ezután fotókat készített telefonjával apja sérüléseiről, majd szétküldte ismerőseinek azzal, hogy 

megöltem az apám. 

Az egyik címzett értesítette a rendőröket, akik a férfit elfogták, apját pedig kórházba szállították.

A 30-as éveiben járó férfit

korábban már két alkalommal is elítélték erőszakos bűncselekmény és rablás miatt, a körfűrészes támadást követően pedig 2022 nyarán emeltek vádat vele szemben gyilkossági kísérlet miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2023. november 23. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével

az erőszakos többszörös visszaeső férfit bűnösnek mondta ki gyilkossági kísérlet, súlyos testi sértés, lopás, járműlopás és autólopás miatt, amelyekért halmazati büntetésképp életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását javasolta

vele szemben azzal, hogy feltételes szabadlábra nem kerülhet.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és ügyvédje felmentés érdekében fellebbeztek. 

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását javasolta.

A Fővárosi Ítélőtábla 2024. szeptember 10-én másodfokú ítéletében 

a vádlottra kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéshez kapcsolódóan úgy rendelkezett, hogy az 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

 Minden másban helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!