Lakástűz volt Újpalotán, meghalt egy idős férfi

tűzoltó
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
A tűz egy tízemeletes panelház nyolcadik emeletén keletkezett egy lakásban, azonban az ott élő idős férfi életét már nem tudták megmenteni a tűzoltók.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Budapest tizenötödik kerületében füstöl egy társasház egyik lakása. A Zsókavár utcai tízemeletes panelház nyolcadik emeletén keletkezett tűz. Négy járművel vonultak a helyszínre a tűzoltók, a lakásba való bejutást biztonsági rács nehezítette. 

A tűzoltók a lakásból egy idős, magatehetetlen férfit vittek ki, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz a lakás étkezőjében keletkezett, öt négyzetméteren lambéria, egy asztal és székek égtek.

tűzoltó
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo

 - írja közleményében a Katasztrófavédelem.

Az épületet nem kellett kiüríteni, az oltás idejére a társasház többi lakóját a tűzoltók arra kérték, hogy maradjanak a lakásukban.

A tűz megfékezése és a lépcsőház kiszellőztetése után az elzárkóztatást feloldották. A tűz körülményeinek feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít - közölték.

Majd hozzátették, hogy

Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem a rokonok okostelefonjára is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!