A világ legjobb turisztikai fejlesztésének választották a Liget Budapest Projektet

Vágólapra másolva!
Az International Travel Awards a legrangosabb díj az utazás és a turizmus területén, "Turisztikai Oscar-díjnak" is nevezik és minden évben több ezer szereplő közül jutalmazza a legkiválóbbakat. Először fordult elő a díjátadó történetében, hogy egy fejlesztés három díjat is elnyert . A Liget Budapest két kategóriában is első helyet szerzett.
Vágólapra másolva!

A díjátadót 2018 óta minden évben megrendezik, hogy megjutalmazzák a legjobb turisztikai fejlesztéseket. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra, amelyek közül a győztest a zsűri értékelését követően közönségszavazással választják ki. Min ahogy korábban, idén is a világ számos pontjáról szavaztak a jelöltekre a Közel-Keletről, Ázsiából, Európából, Afrikából, Amerikából és Óceániából egyaránt A megújuló Városliget fejlesztései több mint 120 ország népszerű projektjével együtt versenyzett és a zsűri, valamint a közösségi szavazatok alapján bizonyult a legjobbnak. 

A Liget Budapest a világ legjobb családbarát és legjobb turisztikai fejlesztése lett. Valamint ezt a projektet választották Európa legjobb családbarát fejlesztései közé is. A Magyar Zene Háza házát is díjazták a Dubajban tartott díjkiosztón, ez pedig Európa legvonzóbb turisztikai attrakciója lett. - mindezt Gyorgyevics Benedek, a projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója jelentette be.

Nagy büszkeség, hogy a Liget Budapest Projekt, Európa jelenleg legjelentősebb kulturális beruházása, és az ennek részeként megvalósított Magyar Zene Háza jelentősen hozzájárul az ország és a főváros turisztikai vonzerejéhez, amit a turisztikai szakma képviselőinek elismerése mellett a közönség szavazatai is visszaigazoltak.

 - Gyorgyevics Benedek, majd hozzá tette, mindezt a magas látogatószámok mellett az is bizonyítja, hogy három díjat is elnyert a projekt egy rangos versenyen. 

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy az elsődleges céljai közé tartozik, a Városliget bekerüljön, a turisták látogatási céljai közé. Valamint az már látható, hogy a A Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum vagy a Ballonkilátó már korábban felkerült a külföldről Budapestre érkezők térképére. 

magyarzenehaza
A Magyar Zene háza is nyert díjat az International Travel Awards díjátadóján
Fotó: Facebook / Magyar Zene Háza

A hosszú távú cél, hogy a parkot folyamatosan fejlesszék, olyan megújuló kulturális tartalommal, ami miatt a külföldiek elutaznak Budapestre és ott hosszabb időt eltöltenek, sőt akár még többször vissza jönnek a fővárosba. 

A világ legrangosabb turisztikai és ingatlanfejlesztési díjainak birtokában immár elmondhatjuk, hogy mindenki fölkapja a fejét a Liget projekt egyedisége és komplexitása kapcsán, hogy itt több mint 100 éves intézmények békésen megférnek egymás mellet a kiemelkedő építészeti minőséget képviselő újakkal és alkotnak egy élő rendszert, miközben a természet, a park élményfunkciókkal, rekreációs lehetőségekkel körülöleli őket

- mondta Gyorgyevics Benedek 

 A díjátadón arra hívta fel a figyelmet a vezérigazgató, hogy a Liget Budapest Projekt első tíz évében évszázados kulturális intézményeink újultak meg, s mellettük a világ legizgalmasabb kortárs épületei közé tartozó új intézmények is létrejöttek. Emiatt pedig Magyarország turisztikai vonzereje jelentősen emelkedett és az új épületek nemzetközileg is elismertek lettek. 

Mindezekhez hozzájárult, hogy a Városliget megújításának első évtizede immáron két tucatnál is több rangos nemzetközi díjat hódított el 

- tette hozzá Gyorgyevics Benedek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!