Magyar Péter bejelentette: titokban megszavazza Karácsony-Gyurcsány emberét

Vágólapra másolva!
Titkos szavazás keretében gond nélkül megszavazná Magyar Péter Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc óbaloldali jelöltjét a Fővárosi Közgyűlésben. Minderről a baloldali politikus írt a facebookon. A Fidesz már korábban jelezte, hogy nem vesz részt a baloldal fővárosi koncon való osztozkodásában, ellenzékben lesz.
Vágólapra másolva!

"... javaslom megfontolásra Karácsony Gergelynek, hogy jelöljön olyan főpolgármester-helyettest, akinek a személye ezekre garancia lehet és aki a közgyűlésben meggyőző többséget kaphat egy titkos szavazáson – közölte Magyar Péter kedden." A baloldali politikus ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy kész arra, hogy a Karácsony-Gyurcsány szövetség emberét támogassa a főpolgármester-helyettesi posztra, persze csak titokban, a rá jellemző sunyi módon, egy titkos szavazás keretében. Magyar Péter a bejegyzésében folyamatosan óbaloldalinak hívja Gyurcsányt és Karácsonyt. Ezzel akaratlanul is egyértelműen jelzi, hogy ő az újbaloldal. 

A fővárosi baloldali helyezkedésről korábban a Fidesz azt közölte, hogy természetesen sem az ó-, sem az újbaloldallal nem kötnek koalíciót. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!