Magyar Péter szánalmasan magyarázta a diszkóbotrányát

Vágólapra másolva!
Magyar Péter megszólalt a zaklató viselkedésével kapcsolatban: szerinte ez egy relatív dolog. A baloldali politikus szerint például Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, viszont a világ nagy részén nem számít annak.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter a diszkóbotrányával kapcsolatos egyik tárgyalásán arról is beszélt,  hogy a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése. 

Magyar
Magyar kiskorú lányokat zaklatott, leguggolt eléjük, fejét hozzájuk szorította

Én arra hivatkoztam az előbb, hogy  például Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, viszont a világ nagy részén nem számít annak”

Így szerinte hiába mondja akár 200 tanú, hogy zaklatás történt, ha maga az áldozat nem így élte meg – írta meg a Mandiner. 

Így lophatta el Magyar a telefont

Magyar Pétert még  június 21-én hajnalban a biztonsági őrök dobták ki egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről, mivel a baloldali politikus közbotrányt okozott. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is. Fiatal lányokkal erőszakoskodott, egy édesapa beszámolója szerint 17 éves lányának, alpári kifejezéseket használva, nyílt szexuális ajánlatott tett.

A botrányos éjszaka egyik kulcsmomentuma volt, hogy Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Később a telefon tulajdonosa feljelentést tett, majd a Tényeknek is nyilatkozott. A hírműsorban videókat mutattak be Magyar botrányos viselkedéséről, majd pedig az is kiderült, hogy a férfit Magyar Péter kétszer is pofon vágta. 

A férfi estével kapcsolatban felidézte, hogy 

nemcsak Magyar Péter, hanem Radnai Márk, Magyar Péter pártjának alelnöke is fenyegette, a szórakozóhelyen pedig azt követelte tőle, hogy fejezze be a felvételek készítését. 

A Tényeknek nyilatkozó férfi azt állítja, 

először fel sem ismerte Magyar Pétert, mert a politikus már akkor annyira részeg volt, hogy nehezen lehetett azonosítani."

A felvételeket készítő férfi megerősítette, hogy végül Magyar csavarta ki a kezéből a telefont, ezután ő pedig megpróbálta visszaszerezni, követte a társaságot, amely Magyar kidobása miatt távozni kényszerült. Ekkor csattant el a két említett pofon, ami, elmondása szerint, váratlanul érte a telefonját visszaszerezni próbáló áldozatot. Mint mondta, ezután Magyar nagy elánnal a Duna felé indult, amit először senki sem értett. Ezután feltűnés nélkül próbálta belepottyantani a Dunába a telefont, de ezt mindenki látta, mert figyelték, hogy miért indult el a víz felé a politikus. 

A telefonját elveszítő férfi ezek után egy járókelőtől kölcsönkért mobillal hívta a rendőröket, Magyarék pedig ekkor taxival elhagyták a helyszínt. A rendőrök, mint az már ismert, búvárok segítségével szerezték vissza a Dunába hajított mobilt, amelyről kinyerhetők voltak a felvételek, amelyeken Magyar fiatal lányok lábai között csúszik-mászik az Ötkert nevű belvárosi luxusszórakozóhelyen.  A férfi elmondása szerint egyébként az eset után napokkal Radnai Márk verőemberek társaságában még egyszer megfenyegette. 

A rendőrök, mint az már ismert, búvárok segítségével szerezték vissza a Dunába hajított mobilt, amelyről kinyerhetőek voltak a felvételek, melyeken Magyar fiatal lányok lábai között csúszik-mászik az Ötkert nevű belvárosi luxus-szórakozóhelyen. A Dunából előkerült felvételeken jól látszik hogy mennyire agresszív módszerekkel provokálta szexuálisan Magyar Péter a kiszemelt lányokat. Leguggolt eléjük, fejét intim testtájakhoz szorította, erőszakkal átmászott a lábuk között.  Aki tiltakozott annak azt mondta: Örülj, hogy szétteheted nekem a lábadat!

Sikoltoztak, aztán elmenekültek a letámadott lányok

 

Miért menekül Magyar Péter a felelősség elől?

A fenti botrányos esettel kapcsolatban derült ki, hogy Magyar ragaszkodik a brüsszeli mentelmi jogához, így elakadt az eljárás a Dunába dobott telefon ügyében. Magyar Pétert így nem lehet kihallgatni. A baloldali politikus rengeteg erőszakos botránya ellenére sem vállalja semmiért a felelősséget. A fenti esettel kapcsolatban érdeklődött Menczer Tamás hétfőn.

Peti! Szórakozóhelyen telefont lopsz, és a mentelmi jogod mögé bújsz?"

- tette fel a kérdést Menczer Tamás. „Hol a nagy bátorság?” – tette hozzá.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!