Magyar Péter mindent elkövet, hogy meneküljön lopási botránya elől - videó

péter magyarpéter ötkert
Vágólapra másolva!
Magyar Péter mindent elkövet annak érdekében, hogy valahogy elkenje a júniusi diszkóbotrányát, és az ezt követő telefonlopást. Bár elismerte a botrányt, még bocsánatot is kért, és kártalanítást ígért, de ez a mai napig nem történt meg. Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta a diszkópolitikus brüsszeli mentelmi jogának felfüggesztését. Magyar a mentelmi jog mögé bújva próbálja elodázni az ügy tisztázását.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter lopási botránya már több hónapja történt, azóta semmilyen következménye nem lett Magyar környezetében – továbbra is ő vezeti pártját, európai parlamenti képviselői mandátumáról sem mondott le, sőt, bejelentette, hogy nem is fog. Ugyanúgy, ahogy a baloldalon sosincs következménye annak, ha valaki bűncselekményt követ el, vagy gyanúba keveredik, úgy Magyar  is ezt követi, ő sem akarja vállalni a felelősséget. Mindenkit hibáztat, csak magát nem. Bár Magyar bocsánatot kért, és kártalanításra is ígéretet tett, de ez eddig nem történt meg. Mindezek mellett a mentelmi jogáról sem mondott le, pedig korábban annak eltörlése mellett kardoskodott. Összességében a baloldali politikus mindent elkövet, hogy elkenje súlyos botrányát, és mentelmi jogáról sem tervez egyelőre lemondani. 

Magyar
Magyar kiskorú lányokat zaklatott, leguggolt eléjük, fejét hozzájuk szorította


Magyar Péter diszkóbotránya: semmiért sem vállal felelősséget


Magyar Pétert még  június 21-én hajnalban a biztonsági őrök dobták ki egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről, mivel a baloldali politikus közbotrányt okozott. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is. Fiatal lányokkal erőszakoskodott, egy édesapa beszámolója szerint 17 éves lányának, alpári kifejezéseket használva, nyílt szexuális ajánlatott tett.

Így lopta el Magyar a telefont

A botrányos éjszaka egyik kulcsmomentuma volt, hogy Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Később a telefon tulajdonosa feljelentést tett, majd a Tényeknek is nyilatkozott. A hírműsorban videókat mutattak be Magyar botrányos viselkedéséről, majd pedig az is kiderült, hogy a férfit Magyar Péter kétszer is pofon vágta. 

A férfi estével kapcsolatban felidézte, hogy 

nemcsak Magyar Péter, hanem Radnai Márk, Magyar Péter pártjának alelnöke is fenyegette, a szórakozóhelyen pedig azt követelte tőle, hogy fejezze be a felvételek készítését. 

A Tényeknek nyilatkozó férfi azt állítja, 

először fel sem ismerte Magyar Pétert, mert a politikus már akkor annyira részeg volt, hogy nehezen lehetett azonosítani.

A felvételeket készítő férfi megerősítette, hogy végül Magyar csavarta ki a kezéből a telefont, ezután ő pedig megpróbálta visszaszerezni, követte a társaságot, amely Magyar kidobása miatt távozni kényszerült. Ekkor csattant el a két említett pofon, ami, elmondása szerint, váratlanul érte a telefonját visszaszerezni próbáló áldozatot. Mint mondta, ezután Magyar nagy elánnal a Duna felé indult, amit először senki sem értett. Ezután feltűnés nélkül próbálta belepottyantani a Dunába a telefont, de ezt mindenki látta, mert figyelték, hogy miért indult el a víz felé a politikus. 

A telefonját elveszítő férfi ezek után egy járókelőtől kölcsönkért mobillal hívta a rendőröket, Magyarék pedig ekkor taxival elhagyták a helyszínt. A rendőrök, mint az már ismert, búvárok segítségével szerezték vissza a Dunába hajított mobilt, amelyről kinyerhetők voltak a felvételek, amelyeken Magyar fiatal lányok lábai között csúszik-mászik az Ötkert nevű belvárosi luxusszórakozóhelyen.  A férfi elmondása szerint egyébként az eset után napokkal Radnai Márk verőemberek társaságában még egyszer megfenyegette. 

A rendőrök, mint az már ismert, búvárok segítségével szerezték vissza a Dunába hajított mobilt, amelyről kinyerhetőek voltak a felvételek, melyeken Magyar fiatal lányok lábai között csúszik-mászik az Ötkert nevű belvárosi luxus-szórakozóhelyen. A Dunából előkerült felvételeken jól látszik hogy mennyire agresszív módszerekkel provokálta szexuálisan Magyar Péter a kiszemelt lányokat. Leguggolt eléjük, fejét intim testtájakhoz szorította, erőszakkal átmászott a lábuk között.  Aki tiltakozott annak azt mondta: Örülj, hogy szétteheted nekem a lábadat!

Sikoltoztak, aztán elmenekültek a letámadott lányok

 

Miért menekül Magyar Péter a felelősség elől?

A fenti botrányos esettel kapcsolatban derült ki, hogy Magyar ragaszkodik a brüsszeli mentelmi jogához, így elakadt az eljárás a Dunába dobott telefon ügyében. Magyar Pétert így nem lehet kihallgatni. A legújabb fejlemény, hogy a legfőbb ügyész kikérte a baloldali politikus mentelmi jogát, így hamarosan akár ki is hallgathatják. A baloldali politikus rengeteg erőszakos botránya ellenére sem vállalja semmiért a felelősséget. 

Április 25-én egy fórumon Tamásiban azt mondta: „És eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. Nyilván van Simonkáknak, Boldogoknak, társaiknak. […] Szóval nyilván a mentelmi jog az egy szükséges rossz. Egyébként vannak olyan országok, ahol ez működik, vannak, ahol nem, nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük.” 

Később, a június 21-i diszkóbotránya után már egészen másként állt a kérdéshez, esze ágában sincs lemondani az EP-képviselőként őt is megillető jogi védettségről. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!