Magyar Péteréknek nem jártak volna „VIP” egészségügyi ellátások

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter az ukrán alvilág szórakozóhelyén szedi fel a nőket.
Fotó: Ripost
Vágólapra másolva!
Újabb információk birtokába jutott a Magyar Nemzet a baloldali politikus, Magyar Péter és családtagjai VIP kórházi ellátása ügyében. Azt írják, hogy vonatkozó jogszabályok alapján érthetetlen, hogy maga Magyar Péter magának, rokonainak és egy barátjának milyen alapon kért külön szolgáltatásokat. A baloldali figura – aki az elmúlt hetekben az egészségügyi ellátások minőségét kritizálta – mélyen hallgat a magyarázattal.
Vágólapra másolva!

A vonatkozó jogszabályok egyértelműek. Főszabály, hogy kizárólag úgynevezett védett személyek vehetik igénybe az Észak-pesti Centrum Kórház – Honvédkórház (a továbbiakban: ÉPC-HK) szolgáltatásait. Magyar Péter soha nem minősült ilyennek, ahogy a rokonai sem. Így pedig kérdéses, hogy 

a politikus milyen alapon igényelhette magának és hozzátartozóinak az úgynevezett speciális rendeltetésű centrum ellátásait.

Az érdekesség, hogy politikai pálfordulása után a volt férj másokat vádolt „VIP-ellátásokkal”.

A lap összeszedte, hogy egy 1996-os és egy 2015-ös kormányrendelet alapján kik számítanak kiemelt személynek. Egyrészt a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója, államtitkár, közigazgatási államtitkár. Mellettük pedig különböző honvédelmi és rendvédelmi vezetők, valamint azoknak járnak a VIP-ellátások, akinek „az egészségügyért felelős miniszter vagy az általa kijelölt személy kivételes méltánylást érdemlő esetekben (így különösen közegészségügyi, nemzetbiztonsági, honvédelmi vagy rendvédelmi érdekből) az igénybevételt engedélyezte.”

Magyar Péter rokonai nyilvánvalóan kizárólag az utóbbi körbe tartozhatnának, de a politikus eddig nem mutatott fel olyan érvet, azaz államérdeket, amely a VIP-ellátás igénybevételét indokolttá tett volna.

A gyakorlatban Magyarnak számtalan alkalommal külön kellett kérnie parancsnoki engedélyt, hiszen a budai hegyek alapvetően nem tartoznak az Angyalföldön található Honvédkórház ellátási körébe

- olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Emellett azt is kiderítették, hogy a baloldali politikus 2014-től különböző ellátásokat járt ki magának, családtagjainak – és ilyet próbált szerezni egy közeli ismerősének is – a Honvédkórház úgynevezett speciális rendeltetésű centrumában. A kórházrész az elmúlt hetekben éppen Magyar médiaszereplései nyomán vált a közbeszéd témájává. Ferdítésekkel és ellentmondásokkal teli hecckampányának újabb állomásaként ugyanis Magyar Péter VIP-osztálynak nevezte a centrumot, és demagóg módon arról értekezett: miközben a kormánytagok extra helyszínen gyógyulhatnak, az adófizetőknek csak rossz körülmények jutnak.

Valójában maga Magyar volt az, aki évekig előszeretettel kereste fel a centrumot.

A baloldali politikus egy Facebook-kommentben azt állította, hogy a volt felesége miniszteri rangja miatt ő maga többször járt az osztályon, ahol emlékezete szerint kétszer kapott Covid-oltást és egyszer felírtak számára valamilyen gyógyszert.

Emlékezetes volt Magyar Péter zavaros válasza a Honvédkórháznál Heiter Dávid kérdésére:

Magyar Péter: „Én? Soha nem kértem VIP-ellátást.”

Riporter: „Volt erre jogosultsága?”

„Nem, nem volt. Hát nyilván a feleségem okán volt igen”

A politikus egy közösségi bejegyzésében megjegyezte azt is, néhányszor tesztelték a kórházban. A Magyar Nemzet kiderítette, 

hogy a világjárvány idejére eső eseteken kívül kilencszer vette igénybe a részleg szolgáltatásait. 

A pártelnök ráadásul nemcsak magának, hanem családtagjainak is elintézte az exkluzívnak tartott szolgáltatásokat, rokonai pedig éltek is a lehetőségekkel. Nagyszülei összesen 46 src-ellátáshoz, valamint kilenc fekvőbeteg-ellátáshoz jutottak hozzá. A politikus közeli ismerőse, Sz. Róbert Gábor érdekében is fellépett és megpróbált kiemelt ellátást intézni neki.

Az src-részleggel összefüggésben, tisztázásképpen, érdemes felidézni az egészségügyi államtitkár minapi közlését. Takács Péter – éppen Magyar kórházi ámokfutására reagálva – azt közölte, hogy a részlegen olyan betegek kezelésével foglalkoznak, akiknek biztonsági okok miatt fokozott védelem jár. 

Közéjük tartoznak például a misszióban megsebesült NATO-katonák és a szolgálatteljesítés alatt sérülést szenvedő rendőrök mellett a nemzetbiztonsági szempontból különösen védendő állami vezetők.

Nem csoda, hogy Magyar Péter ragaszkodott ahhoz a kórházi ellátáshoz, amit maga VIP-nek minősített, a politikus különböző sporteseményeken, fesztiválokon is folyamatosan a VIP-részlegben bukkant fel. 

A pártelnök jellemét jól körülírja Varga Judit egykori kabinetfőnökének, Farkas Vajknak a korábbi nyilatkozata. Eszerint „mindig visszatetsző volt, ahogy (Magyar Péter – a szerk.) ahhoz ragaszkodott, hogy az első sorban ülhessen, hogy minél közelebb legyen a miniszterelnökhöz, még olyan eseményen is, ahová más nem vitt házastársat”.

Magyar hatalmas botránya

Magyar Pétert még június 21-én hajnalban a biztonsági őrök dobták ki egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről, mivel a baloldali politikus közbotrányt okozott. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is. Fiatal lányokkal erőszakoskodott, egy édesapa beszámolója szerint 17 éves lányának, alpári kifejezéseket használva, nyílt szexuális ajánlatot tett.

magyarpéter
A részegen tántorgó baloldali politikus
Fotó: Ripost

A botrányos éjszaka egyik kulcsmomentuma volt, hogy Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Később a telefon tulajdonosa feljelentést tett, majd a Tényeknek is nyilatkozott. A hírműsorban videókat mutattak be Magyar botrányos viselkedéséről, majd pedig az is kiderült, hogy a férfit Magyar Péter kétszer is pofon vágta.

 

A Magyar Nemzet a következő kérdésekkel fordult Magyar Péterhez az ügyben:

- Korábban miért állította, hogy csak néhány ellátást kapott az általa támadott speciális rendeltetésű centrumban?

- Miért nem beszélt arról, hogy a rokonainak számos ellátást kért a Honvéd Kórházban?

- Hajlandó-e bemutatni a feleségével készített hangfelvételhez hasonlóan az ezekről tanúskodó sms-eket is a nyilvánosság számára?

- Jogászként ismerte-e a vonatkozó jogszabályokat, amikor rokonainak igényelt ellátást a speciális rendeltetésű centrumban?

- Akkoriban miért nem kritizálta nyilvánosan az egészségügyi rendszert?

- Amikor számos interjúban arról beszélt korábban, hogy a magyar modell működik, akkor az általa előszeretettel használt és nyilvánosan nem kritizált egészségügyi rendszert is értette ezalatt?

- Hány alkalommal igényelt magának állami eseményeken, illetve egyéb helyeken VIP-belépőt, és ilyenkor mire hivatkozott?

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!