Titokban megállapodhatott egymással Magyar Péter és Vitézy Dávid

Vágólapra másolva!
Magyar Péter Vitézy Dávid főpolgármester-helyettessé választásával tartaná sakkban Karácsonyt - írta Szentkirályi Alexandra.
Vágólapra másolva!

Érdekes részletet osztott meg a Vitézy Dávid és a Tisza Párt közötti titkos háttéralkukról Szentkirályi Alexandra. A politikus Vitézy Dávid Facebook-posztja alatt intézett viszonválaszt a volt főpolgármester-jelöltnek.

Ha valamit tisztázni kell, Dávid, az az, hogy te hányszor találkoztál nyáron Magyar Péterrel, miről alkudoztatok titokban és miért azt sugallja posztjában, hogy csak téged akar saját főpolgármester-helyettesének, annak érdekében, hogy Karácsonyt hatalmon tartsátok? Ami viszont már tisztázott, hogy a Fidesz-szavazók nem erre szavaztak június 9-én

írta Szentkirályi Alexandra. Korábban a fővárosi Fidesz leendő frakcióvezetője felszólította Vitézyt, hogy ne vegyen részt a formálódó Karácsony–Magyar-paktumban, amire Vitézy úgy vágott vissza, hogy egyelőre nem is egyeztetett Karácsonnyal – írta a Magyar Nemzet.

Vitézy Dávid lehetséges pozícióhoz jutásáról már korábban is keringtek információk a médiában. Még augusztus közepén arról számolt be a Magyar Nemzet, hogy a Tisza Párt vezetője Vitézy Dávidot is bevonná a baloldali együttműködésbe, és ha másképp nem megy, főpolgármester-helyettesi címmel kínálná meg az általa is a Fidesz hekkjének nevezett volt közlekedési államtitkárt. 

Ezen információt erősítette meg most Szentkirályi Alexandra is. Szintén a Magyar Nemzet korábbi értesüléseit erősíti meg Magyar Péter kedden közzétett posztja, amelyben kijelentette, sem a Fidesz, sem a Kutyapárt, sem a Tisza nem jelöl főpolgármester-helyettest. A múlt héten pedig a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője, Szaniszló Sándor is azt állította, pártja nem fog főpolgármester-helyettest jelölni. Így jelen állás szerint már csak Vitézy Dávid és a Párbeszéd frakciója nem utasította el a főpolgármester-helyettes jelölését. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!