Magyar Péter volt barátnője: Fenyegetve éreztem magam és féltem

magyarpéter, Magyar Péter, tüntetés, vogelevelin
Magyar Péter és barátnője, Vogel Evelin - itt még látszólagos egyetértésben
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is beszámolt, az Indexnek adott exkluzív interjúban beszélt felkavaró őszinteséggel Magyar Péter személyiségéről volt barátnője, Vogel Evelin. Az újságíró felvetésére, hogy kicsoda valójában Magyar Péter, azt mondta: „Erre a kérdésre nem is merek válaszolni”, de részletes mesélt esetekről, arról, hogyan viselkedett vele és munkatársaival Magyar Péter. Mint mondta, az emberek nem jól látják Magyar Péter, mert ő nem az, akinek látszik.
Vágólapra másolva!

Vogel Evelin beszélt az európai választási kampány időszakáról. Mint mondta, ez egy „kaotikus” állapot volt. 

„Ami akkor történt, az a Péter oldaláról egy brandépítés volt, a mi oldalunkról pedig egy szervezetépítés, fejlesztés. Számomra pedig egy egyre stresszesebb időszak, mert én voltam az, akin csapódott Péternek a haragja, az elégedetlensége” – mondta el arról az időszakról Vogel Evelin. Mint kifejtette, Magyar Péter akkor nem volt ott velük, nem dolgozott a többiekkel együtt, nem volt meg a személyes kapcsolata azokkal, akik a háttérben építették a Tisza Pártot. 

Néha bejött, végigrohant az irodán (…), nehéz eset volt. És amit mondott, a visszajelzései mindig negatívak voltak. Elmondta, hogy minden rossz, mindenki, aki neki dolgozik rossz, rosszul végzi a dolgát, mindenki hülye, mindenki agyhalott. Nagyon sokszor ezt mondta, és valójában az én munkámat is leszarozta folyamatosan” 

– fejtette ki. Mint elmondta, ez egy nagyon feszült időszak volt, ami egy durva szituációban csúcsosodott ki, amikor összevitatkoztak Magyar Péterrel. 

„Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán, és közeledni felém – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet – ,hogy én ott megijedtem. Ott fenyegetve éreztem magam, és féltem” – mesélt az esetről Vogel Evelin. Azt is hozzátette:

És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem én akkor sírva is fakadtam vagy később. Láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír.

Mint mondta, „ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, hogy mi az amit én áldozok fel és miért. Mi a cél valójában? Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy Péter bosszúját támogassam, hogy Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm.”

Magyar Péter személyiségét egyébként az is jól bemutatja, hogy amikor a szakításukra került a sor, először azt mondta Vogelnek, hogy vele akar maradni, de hozzátette, 

annyira nem bánja, ha szakítanak, mert ő bármelyik nőt megkaphatja Magyarországon az ő pozíciójában.

Magyar Péter ugyanakkor még a szakítás után is feladatokkal bízta meg, például azt kérte tőle, hogy ne hozzák nyilvánosságra különválásukat a választásig, sőt Vogel menjen el vele szavazni. 

Azt gondolom, hogy ő sokszor használt engem eszközként anélkül, hogy egyébként megbeszélte volna velem

– fogalmazott Vogel az interjúban. 

Utolsó pillanatban bedobta, hogy én ott jelenjek meg, nézzek ki jól, legyek kisimult, de közben oldjak meg minden feladatot, egyébként meg mindenki hülye, és mindenki rosszul csinál mindent

– fejtett ki egy esetet. 

magyarpéter, vogelevelin, sajermaria
Magyar Péter és korábbi élettársa és a fegyházból nemrég szabadult korábbi „anyós”, a titkárságvezető és gazdasági főnök
Magyar Péter és korábbi élettársa
Fotó: Metropol

Kiemelte azonban, hogy az, hogy Magyar Péter idáig eljutott, nem csak rajta múlt, nagyon jó emberek dolgoznak mögötte. Szerinte az emberek nem jól látják Magyart, mert nem az, akinek látszik. Arra a kérdésre, hogy mi fog történni az interjú nyilvánosságra kerülése után Vogel azt mondta:

Nagyon mérges lesz, dühös. De azt fogja mondani, hogy ő erre számított, sőt talán azt is, hogy ez a Fidesz műve, mert nyilván mindenre ez a válasza. És hogy velem mit fog csinálni azt nem tudom, de remélem a családomat nem bántja. Nem mondom azt, hogy bármire képes, de sok mindenre képes.

Mint mondta, nem fél,

de bízik abban, hogy Magyar nem fog teljesen megőrülni. 

Elrejtett iratok

Vogel Evelin az Indexnek beszélt arról is, hogy nem volt óriási dilemma Magyar Péterben arról, hogy felhasználja-e a volt feleségéről készített felvételeit. Vogel szerint, azon a napon, amikor Magyar Péter bement az ügyészségre, nem sokkal korábban odaadta neki a laptopját, és különböző dokumentumokat, hogy rejtse el azokat.

A meghallgatás előtt egy-két órával a kezembe nyomott dokumentumokat, laptopot, pendrive-ot és mondta, hogy azonnal tüntessem őket el, hogy dugjam el őket

– fogalmazott az interjúban Vogel Evelin.

Mint mondta, Magyar Péter úgy gondolta, sokkal erősebb ütőkártyát jelentenek a nála lévő hangfelvételek annál, mint amekkora hatást kiváltottak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!