Magyar Péter volt barátnőjének leleplező interjúja: ezt tudtuk meg Magyar Péterről

magyarpéter
Magyar Péter az ominózus éjszakán
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is beszámolt, az Indexnek adott interjúban beszélt megrázó őszinteséggel Magyar Péter személyiségéről volt barátnője. Vogel Evelin az interjúban részletesen beszélt arról, milyen volt a kapcsolata Magyar Péterrel.
Vágólapra másolva!

Magyar szerint mindenki agyhalott

Vogel Evelin beszélt az európai választási kampány időszakáról. Mint mondta, ez egy „kaotikus” állapot volt. 

„Ami akkor történt, az a Péter oldaláról egy brandépítés volt, a mi oldalunkról pedig egy szervezetépítés, fejlesztés. Számomra pedig egy egyre stresszesebb időszak, mert én voltam az, akin csapódott Péternek a haragja, az elégedetlensége” – mondta el arról az időszakról Vogel Evelin. Mint kifejtette, Magyar Péter akkor nem volt ott velük, nem dolgozott a többiekkel együtt, nem volt meg a személyes kapcsolata azokkal, akik a háttérben építették a Tisza Pártot. 

Néha bejött, végigrohant az irodán (…), nehéz eset volt. És amit mondott, a visszajelzései mindig negatívak voltak. Elmondta, hogy minden rossz, mindenki, aki neki dolgozik rossz, rosszul végzi a dolgát, mindenki hülye, mindenki agyhalott. Nagyon sokszor ezt mondta, és valójában az én munkámat is leszarozta folyamatosan” 

– fejtette ki.

Azon kívül, hogy vele és a munkatársaival hogyan viselkedett Magyar, Vogel arról is beszélt, a diszkópolitikus kihasználta őt. 

Azt gondolom, hogy ő sokszor használt engem eszközként anélkül, hogy egyébként megbeszélte volna velem"

– fogalmazott Vogel az interjúban. 

Utolsó pillanatban bedobta, hogy én ott jelenjek meg, nézzek ki jól, legyek kisimult, de közben oldjak meg minden feladatot, egyébként meg mindenki hülye, és mindenki rosszul csinál mindent"

– fejtett ki egy esetet. 

„Fenyegetve éreztem magam és féltem”

Magyar volt élettársa megrázóan beszélt arról is, mikor döntött úgy, hogy szakít a politikussal. 

„Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán, és közeledni felém – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet – ,hogy én ott megijedtem. Ott fenyegetve éreztem magam, és féltem” – mesélt az esetről Vogel Evelin. Azt is hozzátette:

"És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem én akkor sírva is fakadtam vagy később. Láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír."

Mint mondta, „ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, hogy mi az amit én áldozok fel és miért. Mi a cél valójában? Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy Péter bosszúját támogassam, hogy Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm.”

Magyar Péter személyiségét egyébként az is jól bemutatja, hogy amikor a szakításukra került a sor, először azt mondta Vogelnek, hogy vele akar maradni, de hozzátette, 

annyira nem bánja, ha szakítanak, mert ő bármelyik nőt megkaphatja Magyarországon az ő pozíciójában.

Arra a kérdésre, hogy mi fog történni az interjú nyilvánosságra kerülése után Vogel azt mondta:

Nagyon mérges lesz, dühös. De azt fogja mondani, hogy ő erre számított, sőt talán azt is, hogy ez a Fidesz műve, mert nyilván mindenre ez a válasza. És hogy velem mit fog csinálni azt nem tudom, de remélem a családomat nem bántja. Nem mondom azt, hogy bármire képes, de sok mindenre képes."

Mint mondta, nem fél,

de bízik abban, hogy Magyar nem fog teljesen megőrülni. 

Magyar Péter nem cáfol, volt barátnője kisfiával is fenyegetőzött

Miközben zsarolással vádolta és feljelentéssel fenyegette a volt barátnőjét Magyar Péter, a szakításuk körülményein kívül gyakorlatilag semmit nem cáfolt Vogel Evelin érdemi állításai közül. Magyar a közösségi oldalán közzétett posztjában szó nélkül hagyta az Indexen megjelent interjúban elhangzottak nagy részét, többek között azt, hogy agresszívan, fenyegetően lépett fel korábban Vogellel szemben.

Vogel Evelin egyébként – ahogy azt írtuk is – előre jelezte, hogy Magyar azzal fog reagálni, hogy ő a Fidesszel kötött megállapodást. Ez így is lett. 

Magyar durva vádakkal reagált a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben Vogel interjújára; többek között azt állította, hogy expartnere május óta zsarolja őt és a pártot. Magyar szerint 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőle és Magyar pártjának másik öt kollégájától Vogel Evelin, majd a Fidesszel kötött megállapodást az ő lejáratására.

Magyarpéter
Magyar zsarolással vádolta volt barátnőjét
Fotó: Facebook/Magyar Péter

„Számítottam rá, hogy Péter agresszívan fog reagálni, ha elmondom a történetünket a nyilvánosságnak. Arra azonban nem gondoltam, hogy ilyeneket állít majd rólam. Büszke nő, anya vagyok, ezt nem hagyom, hogy elvegyék” – írta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Vogel Evelin, Magyar Péter bejegyzésére reagálva.

Vogel Evelin friss bejegyzésében azt állítja, ő nem zsarolta meg Magyar Péter, de pártjának más tagjait sem. Mint írja,

Éppen Péter volt az, aki folyamatosan olyan hangulatot teremtett, melyben nehéz volt már létezni, nem csak nekem. Az ígérgetésre, a kamuzásra, a játszmákra, a manipulációra, a feszültségkeltésre nemcsak egy kapcsolatot, de egy szervezetet sem lehet felépíteni, nemhogy országot ilyen elvek mentén vezetni".

Magyar volt barátnője ugyanakkor több kérdést is feltett:

arról miért nem írtál, miként fenyegettetek Márkkal? Arról miért nem beszélsz, hogy mi történt, amikor elmentem hozzád a cuccaimért? Miért nem említed, hogyan fantáziáltál a fiam sorsáról, ha nem teszem meg, amit akarsz? Miért nem írsz arról, hogyan mentél el anyukámhoz, hogy rajta keresztül gyakorolj nyomást rám?”

 

Bántalmazó kapcsolat nárcisztikus személyiségzavarral

Hal Melinda klinikai szakpszichológus a teljes feltárás szándékát és az őszinteséget érezte ki Vogel Evelin megrázó nyilatkozatából – írja a Mandiner.

A szakember szerint az interjú során egy tipikus bántalmazó kapcsolat képe rajzolódik ki, és az elmondottak alapján a bántalmazó fél esetében narcisztikus jellemvonások domborodnak ki. 

Azt is hozzátette, egy megtört, bántalmazott ember az érzelmek mentén, szubjektíven éli meg a történteket, ezt pedig alapul kell venni a véleményalkotásnál. 

A pszichológus elmondta, hogy a narcisztikus ember önértékelési zavarral küzd, amely egy korábbi sérülésből fakad. 

Jellemzői a belátás hiánya, a szélsőséges reakciók, a düh, ha valami az énfunkciót, az egót érinti, megsérti. 

Hal Melinda azt is hozzátette, a narcisztikus emberre jellemző az is, hogy áldozati szerepbe helyezi magát, elhiteti a külvilággal, hogy valójában ő az üldözött, a bántalmazott, és úgymond egy ellenfelet kreál magának. 

A szakember szerint sajnos előfordul, hogy a narcisztikusok a nőkkel szemben élik ki a sérülésüket. 

Ezek az emberek a nőktől elvárják a feltétlen tiszteletet, szeretetet, ugyanakkor ők folyamatosan megmondják, hogy egy nőnek mi a dolga.

Ha valaki viszont nem szolgálja ezt a fajta narcisztikus énképet a kapcsolatban, az dühöt vált ki, szélsőséges viselkedést, hiszen nincs megerősítés, ami a folyamatos bizonytalanságot csillapítja bennük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!