Márki-Zay Péter brutálisan megemelné a hódmezővásárhelyi menzadíjat

Vágólapra másolva!
A Promenad közölte, hogy Hódmezővásárhely városvezetése november elsejétől két lépcsőben fog végrehajtani egy áremelést a gyermekétkeztetési díjon, mellyel két év alatt több mint 70 százalékkal fog megdrágulni a menza.
Vágólapra másolva!

A lap szerint amióta a Prizma Food nevű szolgáltató betette a lábát Hódmezővásárhelyre, azóta radikálisan megnőttek a gyermekétkeztetési díjak. 

Márki-Zay Péter, MárkiZayPéter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke
Fotó: Délmagyarország/Török János

Mindezt úgy, hogy 2021 óta folyamatosak a panaszok az étkek mennyiségére, minőségére, ízvilágára, ráadásul egyre kevesebben veszik igénybe a menzát. A külsős szolgáltató pedig a 2022-es 558 millió forint helyett idén már 798 milliót követel a várostól, melyet a polgármester a fogyasztóktól szedne be. 

A Márki-Zay Péter által vezetett önkormányzat pedig már november 1-jétől többet venne ki a szülők zsebéből.

Emlékeztettek, hogy múlt héten a polgármester súlyos megszorító intézkedéseket jelentette be, melynek részeként amennyiben a javaslatot az önkormányzat megszavazza a keddi közgyűlésen, akkor

átlagosan újabb 27 százalékkal emelnék meg a menzadíjakat.

Márki-Zay Péter pedig előre közölte, hogy ezzel 28,9 millió forint többletbevételt remél, mely megszorításra amiatt lehet szüksége, mert a júniusi választásokat megelőző kiköltözés során lényegében kiürülhetett a kassza.

A lap szerint a drasztikus árnövelés még a háborús-szankciós inflációs környezet sem indokolja. Ezzel a lépéssel a legrosszabbul a bölcsődések és szüleik járnak, az ő esetükben nem egészen két év alatt 72 százalékkal lőhetnek ki a menzadíjak.

A táblázat pontosan bemutatja, hogyan emelkedtek a díjak az elmúlt két évben. 

A Promenad24 megjegyzi, hogy

 a Prizma Food a legkülönbözőbb okokra hivatkozva egyre több és több pénzért szolgáltat Vásárhelyen, amit a város a helyi szülőkre, családokra terhel tovább, akik majd beleroskadnak az emelésekbe és a kifizetendő díjakba.

A nyilvánosan elérhető gazdasági, üzleti, céges adatok szerint 2022– 2023-ban megháromszorozta forgalmát a korábbiakhoz képest, azaz hasít a vállalkozás: a 2021. évi 1,1 milliárddal szemben tavaly már több mint 3,3 milliárdos nettó árbevételt, 21,3 milliónál is nagyobb nyereséget realizált, s az elmúlt két esztendőben összesen 39 milliós osztalékfizetést hozott a konyhára a tulajdonosoknak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!