Megszólalt a MÁV, így működnek a kalauz nélküli vonatok

Vágólapra másolva!
Kötelező jegyelővételi zónát vezetett be a vasúttársaság az új tanév kezdetétől a kalauz nélküli rendszer kiterjesztésével az elővárosi járatokon - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, több vasútvonalon nem lesznek kalauzok szeptembertől. A MÁV szóvivője kiemelte, a kötelező jegyelővételi zónába tartozik Budapest valamennyi állomása, megállóhelye, valamint - a lajosmizsei vonal nagyrészének kivételével - minden, az agglomeráció nagyobb vasúti csomópontjáról induló vonal, illetve annak egy elővárosi szakasza. Hangsúlyozták, az online jegyváltás mellett, Budapest valamennyi állomásán és megállóhelyén, illetve az elővárosi vonalak jelentős részén biztosított a menetjegy-vásárlás pénztárból, vagy automatából a nap 24 órájában. A tájékoztatás szerint a zónán belüli utazás esetén szeptember 2-ától egységesítették a pótdíj összegét, így a zónában

 jegy nélkül felszállók 25 000 forint pótdíj megfizetésével válthatnak menetjegyet a vonatok fedélzetén. 

A november 2-áig tartó türelmi időszakban azok az utasok, akik a zónában érvényes jegy nélkül szállnak fel a vonatra, csak figyelmeztetésben részesülnek, illetve a korábbi, mérsékelt összegű pótdíjat fizetik meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!