Czepek Gábor lett az Energiaügyi Minisztérium új miniszterhelyettese

Czepek Gábor.
Fotó: Energiaügyi Minisztérium/Facebook
Vágólapra másolva!
2024. szeptember 15-től Czepek Gábor az Energiaügyi Minisztérium (EM) miniszterhelyettese. Az új parlamenti államtitkár mostanáig a tárca közigazgatási államtitkára volt. Megürülő posztját azonos hatállyal az eddigi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Borsos-Papp Natália tölti be.
Vágólapra másolva!

Czepek Gábor az önálló Energiaügyi Minisztérium létrejötte, 2022 vége óta vállalt közigazgatási államtitkári szerepet a tárcánál, annak működését, feladatait tehát minden részletükben ismeri. 

Ezt megelőzően komoly tapasztalatokat szerzett a központi közigazgatásban és ágazatukban meghatározó jelentőségű állami vállalatok vezetőjeként. 

Idén márciustól a magyar-szlovák energetikai infrastruktúra fejlesztéséért felelős kormánybiztos is.

Czepek Gábor előadást tartott az 53. Nemzetközi Gázkonferencián. 
Fotó: Energiaügyi Minisztérium/Facebook

Borsos-Papp Natália kis megszakítással 2007 óta különböző minisztériumoknál tevékenykedett jellemzően jogi-közigazgatási területeken. 2024-től volt az EM stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, szintén szeptember közepétől veszi át a közigazgatási államtitkári teendőket. 

Korábbi posztján utódja Horváth Kristóf, aki eddig miniszteri biztosként vett részt a tárca munkájában.

Az Energiaügyi Minisztérium a kinevezéseknek köszönhetően zökkenőmentesen dolgozhat tovább a nemzeti és ágazati célok valóra váltásáért - áll a közleményben.

Energiaügyi Minisztérium
Fotó: Energiaügyi Minisztérium/Facebook

Az Energiaügyi Minisztérium augusztus végén arról számolt be, hogy idén már több mint ezerszer múlták felül az ipari naperőművek a tavalyi termelési csúcsukat.

Tavaly arról is beszámoltunk, hogy Czepek Gábor a kormány nevében találkozóra hívta a Fővárosi Önkormányzat képviselőit, miután a budapesti városvezetés az agglomerációs vízszolgáltatás elzárásával fenyegetett. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!