Nemcsak Magyarország érzi a Brüsszelből áradó igazságtalanságot

Alapjogokért Központ
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ 2024. szeptember 3-án politikai szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott, amelyen értékelték az európai parlamenti választások óta eltelt időt és az őszi politikai szezon céljait foglalták össze.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ 2024. szeptember 3-ai politikai szezonnyitó sajtótájékoztatóján Kovács Attila, a szervezet európai uniós kutatási igazgatója így értékelte az az európai parlamenti választások óta eltelt időt:

Továbbra is számos nehézség áll előttünk, mégis van remény: megalakult a Patrióták európai parlamenti képviselőcsoportja, amely a nemzeti, konzervatív és szuverenista értékek mentén képzeli el az Európai Unió jövőjét”

 

Kovács Attila, Alapjogokért Központ
Fotó:  Alapjogokért Központ 

Nemcsak Magyarország érzi a Brüsszelből áradó igazságtalanságot, hanem minden olyan európai nemzet is, amelyik számára fontos a béke, a nemzeti szuverenitás, a határok védelme és polgárainak biztonsága.

Kovács a magyar elnökség célját egy szóban foglalta össze: béke, majd hozzátette:

„Orbán Viktor miniszterelnök elsőként törte át a politikai korrektség falát, legyen szó akár az európai versenyképességről, a migrációs válságról, vagy a háború és béke kérdéséről”.

Az őszi politikai szezonban az Európai Parlament és az Európai Bizottság dinamikája próbatételek elé állítja a patrióta és euroszkeptikus erőket, amelyek továbbra is háttérbe szorulnak a liberális többség által- hívta fel a figyelmet a következő parlamenti ciklus várható eseményeire Lajkó Fanni, az Alapjogokért Központ elemzője.

„A brüsszeli politikai elit azonban nem veheti figyelmen kívül a Patrióta frakció növekvő befolyását, különösen a nemzeti szuverenitást érintő kulcskérdésekben” - tette hozzá, kiemelve, hogy Ursula von der Leyen második hivatali ideje megosztó vezetési stílusa és korrupciós vádak árnyékában indult, amely aláássa az Európai Bizottság hitelességét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!