Németh Szilárd: A rezsicsökkentésnek köszönhetően augusztusban is a magyar családok kapták Európa legolcsóbb háztartási villamos energiáját és földgázát

gáz, földgáz, natural gas
Magyarországon a legalacsonyabb a gázár, de a rezsicsökkentés intézménye a gázár mellett másról is szól
Fotó: Arthur Lambillotte
Vágólapra másolva!
Megvédtük a magyar családokat a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság, energiaár-robbanás veszélyes hatásaitól - írta Németh Szilárd a Facebookon.
Vágólapra másolva!

Az összehasonlítás az ún. végfelhasználói árakon alapul, amit a fogyasztók kifizetnek. Ez tartalmazza az energiadíjat, a rárakódó adókat, így az energia-adót, az áfát és illetve a rendszerhasználati díjat (RHD) is. Sikeres volt az a kormányzati rezsivédelmi döntés, amit 2022. augusztus 1-jén vezettünk be"

– emelte ki.

„Megvédtük a magyar családokat a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság, energiaár-robbanás veszélyes hatásaitól. A magyar háztartások az elmúlt két évben is Európa legbiztonságosabb és legolcsóbb energiaellátásában részesültek a rezsicsökkentésnek köszönhetően. Sőt, már vásárlóerő-paritáson is Európa legjobbjai vagyunk.”

Hozzátette: 

Egyébként a magyar háztartásoknak nem kötelező a rezsicsökkentést (az ún. egyetemes szolgáltatást) igénybe venni. Szabadon választható az ún. piaci alapú szolgáltatás is. Eddig azonban - érthető módon - senki sem váltott ez utóbbira a négymillió háztartásból. Azok a baloldali politikusok sem, akik mindent össze-vissza hazudozva a bevezetése óta eltelt 12 évben folyamatosan támadják és meg akarják szüntetni a rezsicsökkentést."

Az elemzést az osztrák szabályozó hatóság, az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal által közösen megbízott cég, a finn VaasaETT végzi el minden hónapban – írta végül.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!