Majdnem megúszta a szexuális erőszakot egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi és egy nő között közös szimpátia alakult ki, de a nő később mégsem akart komoly kapcsolatot kialakítani. Amikor a nő visszautasította a férfi közeledését, az megerőszakolta őt.
Vágólapra másolva!

2018. decemberében a vádlott és a sértett több napon át együtt szórakoztak ismerőseikkel, amikor a férfi közeledni kezdett a 19 éves lányhoz, aki azonban elutasította a közeledését, ám a lány akarata ellenére megerőszakolta. 

A lány néhány nappal később elmesélte a történteket az édesanyjának, aki orvoshoz vitte és közösen feljelentést tettek.

 A Győri Járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, az ítélet ellen fellebbezett az ügyész, vádlott és a védő is. Másodfokon az eljáró Győri Törvényszék felmentette a vádlottat bizonyítottság hiányában.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a felmentő ítélet megváltoztatását, a Győri Ítélőtábla 2024.szeptember 24-én a férfit 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

rendőrautó, rendőr, autó, fény, villogó,
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Pár napja egy 16 éves fiú erőszakolt meg egy családanyát, aki részegen tartott haza egy buliból. Az áldozat eleinte azt hitte a fiú azzal a szándékkal közeledik felé, hogy segítsen, de a kihasználta a kiszolgáltatott állapotát. Kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőt, 9 év börtönbüntetésre ítélték. 

Szintén kiskorút erőszakoltak meg, amikor egy 16 éves lány nyaralni ment a szüleivel Krétára. A lány a mosdóba indult, és ott támadott rá a férfi. Az elkövetőt kamerafelvételek alapján be tudták azonosítani, egy 28 éves pakisztáni férfit köröznek. 

Az Egyesült-Királyságban egyre növekednek a szexuális erőszakkal regisztrált esetek, ugyanis napi közel 3000 esetet is bejelentenek a hatóságoknak, ezért az elmúlt évben több mint 4500 új rendőrt képeztek ki a nemi erőszak és a súlyos szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A becslések szerint a gyermekek ellen elkövetett esetek száma 10 év alatt 435 százalékkal emelkedett. A statisztikák igen aggasztóak, az elkövetők átlagéletkora is csökkent, jelenleg 15 év. 

New-Yorkban a járókelők kaptak el egy 13 éves kislányt megerőszakoló férfit. A férfi késsel fenyegette az áldozatot és annak 13 éves barátját, majd cipőfűzővel megkötözte őket, és a lányt megerőszakolta. A környékbeli lakosok felismerték a körözött férfit, és a parkban elkapták őt, majd a rendőrök kiérkezéséig egy övvel megkötözve tartották fogva. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!