Nincs különbség Magyar Péter és a baloldali politikusok között: semmiért nem vállalják a felelősséget

radnaimárk, magyarpéter
Radnai és Magyar a luxusszórakozóhelyen.
Fotó: TV2 képernyőfotó
Vágólapra másolva!
Lopás bűncselekményének gyanúja miatt indítványozták Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését, Magyar azonban ragaszkodik brüsszeli mentelmi jogáról, a mögé menekül. Nincs különbség közte és a baloldali politikusok között: a bűncselekményeiknek soha nincs következménye.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, csütörtökön lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.  

A legfőbb ügyész döntése egészen Magyar Péter diszkóbotrányáig nyúlik vissza. Mint ismert, Magyar júniusban egy budapesti szórakozóhelyen bulizott, ahol többen is videóra vették botrányos viselkedését. 

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy egy férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. 

A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette"

– írja a közlemény, és hozzáteszik: „ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas”. 

Bár az eset már több hónapja történt, azóta semmilyen következménye nem lett Magyar környezetében – továbbra is ő vezeti pártját, európai parlamenti képviselői mandátumáról sem mondott le. Ugyanúgy, ahogy a baloldalon sosincs következménye annak, ha valaki bűncselekményt követ el, vagy gyanúba keveredik, úgy Magyar  is ezt követi, ő sem akarja vállalni a felelősséget.

Nem vállalnak felelősséget, nincs következmény

Magyar Péter mindenkit hibáztat, csak magát nem. Épp úgy viselkedik, ahogy azt számos esetben láthattuk a baloldalon. 

Nem kell messzire mennünk friss példáért: a korrupciós vád miatt rács mögött ülő DK-s polgármester és alpolgármestere sem mondott le, nem vállalja a felelősséget, de a baloldal sem hátrál ki mögülük. 

Ahogy arról az Origo is beszámolt, december közepéig börtönben marad Kiss László DK-s polgármester, akinek a fogva tartásának meghosszabbítását kezdeményezte a nyomozó ügyészség. Az óbudai korrupciós botrány tovább gyűrűzik, ugyanis a baloldali polgármester és szintén rács mögött lévő alpolgármestere, Czeglédy Gergő sem mond le, a kerületi ügyek pedig állnak. Ha lenne mentelmi joguk, ők is megpróbálnának amögé bújni.

KissLászló, KarácsonyGergely
Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Kiss László DK-s polgármestert letartóztatták a hatóságok. Óbudát mélyen megrázta a korrupciós botrány. A kerület vezetés nélkül maradt. 
Fotó: Facebook

Ennek kárát a lakosság érzi, hiszen alig-alig működik az önkormányzat.

Az óbudai korrupciós ügy azonban nem egyedülálló – és az sem, hogy a baloldalon nem akarják a következményeket vállalni.

Majd' húsz éve nincs következmény

2019-ben alapjaiban rengették meg a hazai nyilvánosságot a XIX. kerület szocialista önkormányzati képviselőjéről, Lackner Csabáról napvilágra került felvételek, amelyen a politikus – egy ismeretlen eredetű fehér port tartalmazó tasak birtokában – részletesen beszámol arról, milyen törvénytelen, számos büntetőjogi tényállás elkövetési magatartását megvalósító módszerrel jutnak illegális jövedelemhez a helyi baloldal szereplői.

A baloldal a nyilvánosságra került információk ellenére sem vállalta a felelősséget az ügy kapcsán akkor sem. 

Gajda Péter kispesti polgármester és Karácsony Gergely akkori főpolgármester-jelölt egyaránt azzal – a nem túl hiteles – védekezéssel állt elő, hogy nem ismerték fel a videón Lackner Csabát. Sőt, Karácsony egészen odáig ment, hogy kijelentette, a gyanúba keveredett Gajda Péter az egyik legjobb polgármester Budapesten. 

Karácsony Gergely esetében egyébként érdemes megemlíteni a Lánchíd felújítás kapcsán kirobbant, 1,5 milliárdos hídpénzbotrányt is, és azt, hogy a főpolgármester ebben az ügyben is mélyen hallgatott.

A fővárosban semmi sem történt az ügy tisztázása érdekében azóta se.

Kísértetiesen hasonlít a kispesti szocialisták ügyének kezeléséhez Cseh Katalin botránya is – írta korábban a Magyar Nemzet. Emlékezetes, a momentumos ex-EP-képviselő családi cége és annak üzleti érdekköre milliárdokat nyert ­uniós és állami pályázatokon, de vizsgálat indult a cég ellen amiatt, mert egy közbeszerzésnél összejátszás gyanúja merült fel az egy címre bejegyzett cégek között. 

Hiába van rajta a különféle dokumentumokon Cseh Katalin aláírása, tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz. Sőt, azzal védekezett, hogy még jóval politikai pályafutása kezdete előtt lemondott a cégvezetésről, de kiderült, hogy ez hazugság. 

A Momentum a botrány kapcsán természetesen hallgatott, nem szólították fel lemondásra a botrányba keveredett politikust, sőt támogatásukról biztosították.  

A baloldal természetét a legjobban ugyanakkor egy lassan húsz évvel ezelőtt történt esemény-sorozat példázza, hiszen

Gyurcsány Ferenc trágárságokkal tűzdelt őszödi beszédének, majd a tüntetők ellen vezényelt brutális rendőri erőszaknak sem lett soha következménye.  

Nem szabad elfelejteni, hogy 2006-ban, egy hónappal az országgyűlési választások után Gyurcsány Ferenc beszédében azt mondta, „nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz”. 

A beszéd nyilvánosságra kerülése után óriási tüntetések robbantak ki, Gyurcsány azonban brutális rendőrterrorral válaszolt a tüntetésekre:

azonosító nélküli rendőrei lerohanták a Fidesz belvárosi rendezvényén résztvevőket, akik közül többeknek kilőtték a szemét, másokra lovasrohamot vezényeltek, gumibottal, viperával vertek meg embereket válogatás nélkül.

Gyurcsányt, mint akkori miniszterelnököt soha nem vonták felelősségre, sőt, a mai napig ő a magyarországi baloldal vezetője. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!