Nyereségvágyból gyilkolt egy hajléktalan férfi Ózdon

Vágólapra másolva!
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki Ózdon kirabolt egy férfit, aki később meghalt - közölte vasárnap az MTI-vel a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a gyanúsított augusztus végén Ózdon egy bank épületének oldalsó lépcsőjénél találkozott a számára ismeretlen férfival, aki cigivel és borral kínálta. Később a bank mögött folytatták az ivást. A férfi később visszatért, hogy cigarettát és bort kérjen a sértettől, aki ekkor már a lépcső tetején aludt. 

A gyanúsított kivette a telefont a sértett zsebéből, majd felvette a földön heverő oldaltáskáját és a borát is, továbbá az alvó férfi tornacipőjét és karóráját is levette.

Ekkor a sértett felébredt, és visszakérte holmiját. A gyanúsított ekkor úgy meglökte a vállánál fogva, hogy a férfi elesett és legurult a lépcsőn. A gyanúsított magára hagyta a férfit, majd távozott annak értékeivel.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint nem kizárt, hogy a sértett koponyáját - a lépcsőről történő lezuhanás után - a gyanúsított részéről erőszakos beavatkozás is érhette 

- áll a közleményben.

A bíróság álláspontja szerint tekintettel a hajléktalan életmódot folytató gyanúsított terhére róható kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tételére - amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés - 

megalapozottan lehet tartani a szökésétől, elrejtőzésétől.

A közlemény szerint az sem kizárt, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában a gyanúsított még kihallgatandó tanúk befolyásolásával vagy tárgyi bizonyítékok elrejtésével a bizonyítás lefolytatását megnehezítené, emellett életmódja miatt a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, kinek cselekménye alkalmas nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megállapítására - olvasható a közleményben. A végzés végleges.

Korábban arról is írtunk, hogy egy férfi kirabolt és meggyilkolt egy nőt Ózdon. A nő a piac közelében találkozott egy hajléktalan férfival, akit egyáltalán nem ismert, de egy rövid beszélgetés után megkérte, hogy tartson vele. 

Arról is beszámoltunk, hogy egy férfi az újszegedi kiserdőben, az összetákolt otthonukban támadt rá két hajléktalan férfira. Mindkettejük fejét többször megütötte, majd elvágta a torkukat. A bíróság első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit. 

A Szolnoki Törvényszék fenntartotta annak a 31 éves, hajléktalan, zagyvarékasi férfinak a letartóztatását, aki két évvel ezelőtt felkeresett a lakásán egy 83 éves asszonyt, és halálra szúrkálta. Ezzel egyetértettek a szegedi ügyészek, kezdeményezték a másodfokú bíróságnál, hogy a férfi maradjon is a rács mögött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!