Orbán Viktor: Szerénység, alázat, munka - videó

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor egy újabb részletet osztott meg a kötcsei beszédéből:
Vágólapra másolva!

– Két jövő van, vagy rossz jövő, vagy jó jövő. A jövők versenyét pedig meg kell nyerni. Nekünk van egy állításunk arról, hogy a mi kormányzásunk mit eredményez. A mi állításunk az, hogy a mi kormányzásunk az egy szuverén Magyarországot fog eredményezni. A gazdasági semlegesség ennek az egyik legerősebb megtámasztója. És van egy képünk arról, hogy ha a másik jövő nyer, annak mi lesz a vége? Annak a vége egy alárendelt Magyarország lesz, mert meg vannak véve kilóra a baloldali pasasok. Kettő, amit mondanak, az nem a semleges gazdaság, nem a függetlenség, hanem a betagozódás valamilyen blokkba.

Szerintem a jobboldal legnagyobb erénye, értéke és előnye, fölbecsülhetetlen előnye a baloldallal szemben, az a hűség. Mi sose ígértük az embereknek azt, hogy minden problémájukat megoldjuk. Sose ígértük, hogy megváltjuk őket. Egy dolgot ígértünk, hogy mi itt leszünk velük.

– Ha fúj, ha esik, mi itt leszünk velük. Nem Brüsszelben üldögélünk, meg nem szaladunk el Moszkvába, meg nem megyünk amerikai ösztöndíjra, mi itt leszünk, ez a mi legnagyobb erényünk. A magyar emberek pontosan tudhatják, ránk mindig lehet számítani, nem futunk el, nem keresünk külön utakat. Itt fogunk maradni. Ez a küldetésünk. Ennek a küldetésnek, a küldetés teljesítésének előfeltétele pedig a választási győzelem újra és újra, szerénység, alázat, munka – hangsúlyozta a miniszterelnök a kötcsei beszédében - idézte a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!