Magyar Pétert csak saját maga érdekli - Origo Podcast G. Fodor Gáborral

Vágólapra másolva!
Nem csak az AFD-t szigetelik el. Az AFD-t Németországban, a magyar kormányt meg Európából próbálják elszigetelni, és úgy beállítani, hogy az az álláspont, amit képvisel, az vállalhatatlan, tűrhetetlen, tolerálhatatlan - mondta el G. Fodor Gábor politikai elemző az Origo Podcast legújabb adásában. Az elemző a műsorban értékelte a párizsi olimpiát, a mobiltelefonok iskolai használatának korlátozását, Magyar Péter politikáját, és arról is beszélt, mire számíthatunk a következő hetekben, hónapokban.
Vágólapra másolva!

A német elit mindent megtesz annak érdekében, hogy elszigetelje az AFD-t. Hiába győz, hiába szavaznak rá választópolgárok, ez nem számít. Inkább a Beelzebubbal, az ördöggel is összefognak, csak hogy ne jusson hatalmi pozícióba - mondta el G. Fodor Gábor politikai elemző az Origo Podcast új részében azzal kapcsolatban, hogy a német tartományi választáson hatalmas győzelmet aratott a jobboldali AfD.

G. Fodor Gábor a műsorban azt is elmondta, hogy mire számít a következő hónapokat illetően.

Tehát lassan morog a földgyomra, nagy változások vannak Európában. Szerintem ezeket nem lehet megállítani, az elit megpróbálja. Lehet, hogy csak öt év múlva alakít kormányt az AfD, de a migrációs probléma az ott marad, és ez munkál a mélyben.

Leszögezte:

nem csak az AFD-t szigetelik el. Az AFD-t Németországban, a magyar kormányt meg Európából próbálják elszigetelni, és úgy beállítani, hogy az az álláspont, amit képvisel, az vállalhatatlan, tűrhetetlen, tolerálhatatlan.

Magyar Péter kapcsán elmondta az elemző, hogy 

ugye könnyű helyzetben van Magyar Péter, mert nincsen hatalmi pozícióban, ami a kormányzást illeti. (...) Én azt gondolom erről, hogy ez egy új típusú politikai szerepfelfogás, aminek egyes elemei ki vannak kísérletezve. Tehát merít a sorosizmusból is, hogy a nép hangja próbál lenni. (...) De az egy új jelenség szerintem, hogy a felelős politikus helyett van egy influenszer. Egy influenszer, aki posztolgat, meg tartja a hőmérőt, meg ide megy, oda megy.

Az adásból többek között kiderül még:

  • hogyan értékeli a párizsi olimpiai játékokat?
  • a németországi terrortámadások és migránsok által elkövetett bűncselekmények miért nem térítik észhez a nyugati vezetőket?
  • az Afd győzelme mit jelez? Mi várhat a Scholz-kormányra?
  • hogyan értékelhető az ukránok kommunikációja a Barátság Kőolajvezeték elzárásával kapcsolatban? 
  • milyenek most az erőviszonyok a baloldalon?
  • mire készülnek Gyurcsányék?
  • mi a véleménye a mobiltelefonok iskolai használatának korlátozásáról?

Nézze vissza korábbi adásainkat is!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!