Elraboltak egy férfit, majd videóra vették, ahogy megalázzák

Vágólapra másolva!
Egy férfi egyik ismerősét, akivel korábban rossz viszonyban volt, becsalogatta magához, mondván, hogy békét kötnek, azonban a lakásba érve foglyul ejtette őt, és két társával együtt fenyegették és megalázták, amit aztán videóra is vettek.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2020-ban már bántalmazta ismerősét a férfi, aki emiatt feljelentést is tett, az ügyben pedig büntetőeljárás folyt a férfi ellen, aki többször is kifejezésre juttatta, hogy bosszút fog állni ezért az ismerősén. 2020. október 31-én 21 óra körüli időben a vádlott a háza előtt állva meglátta a gyalogosan közlekedő sértettet, beszélgetésbe elegyedett vele, kijelentette, hogy már nem haragszik rá és megerősítésképpen behívta magához italozni - írja az ügyészség a közleményében.

Odabent már a házigazda két barátja fogadta, akik a férfit az egyik sarokban lévő székre ültették. A három ittas férfi magához vett egy-egy kést (az egyikőjük egy bozótvágót), majd úgy ültek le, hogy teljesen elzárták a férfi menekülési útvonalát.

 Közölték vele, hogy nem engedik el, meg fogják ölni és megölését kamerával rögzítik majd.

 

A kép csak illusztráció
Fotó: Rendőrségiillusztráció

A házigazda elővette a mobiltelefonját és egy 2 perc 22 másodperces videófelvételt készített, mely alatt megalázó és trágár kérdéseket tett fel ismerősének, és ha nem a neki tetsző választ kapta, akkor azzal fenyegette, hogy megöli.

A fogvatartott félelmében próbált „helyes” válaszokat adni kérdésekre, és mikor számon kérték rajta a korábbi feljelentését, térden állva kért bocsánatot a házigazdától.

Ekkor a házigazda leállította a felvétel készítést és szabadon engedték a férfit.

Az ügyészség a felvételt készítő férfi ellen felfegyverkezve, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, és mivel a videót egy közösségi oldalon nyilvánosságra hozta, személyes adattal való visszaélés miatt emelt vádat, vele szemben halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltást az indítványoztak.

Társait személyi szabadság megsértésével vádolják, rájuk felfüggesztett börtönbüntetés várhat.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Tavaly elrabolta és az ujjai levágásával fenyegette megbízóját egy szigethalmi férfi.

"Levágom az ujjaidat" – mondta egy férfi megrendelőjének, miután az nem tudott neki azonnal fizetni. Ezután a halálra rémült férfit egy óbudai lakásba vitte, és ott bezárta. Másnap megkapta a munkájáért járó pénz jelentős részét, de akkor már annak négyszeresét követelte. Végül az elrabolt férfinak sikerült megszöknie, és hívni a rendőröket.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!