Átadták a református általános iskola új tornatermét Gyulán

Vágólapra másolva!
Elkészült kétmilliárd forint támogatásból a református általános iskola új tornaterme Gyulán.
Vágólapra másolva!

Baráth János református lelkész az MTI-nek elmondta, az összegből elvégezték a nyolcosztályos általános iskola energetikai korszerűsítését (napelem, geotermikus hőszivattyú, energiatakarékos világítás) és egy év alatt megépült az új tornacsarnok négy öltözővel, kiszolgálóhelyiségekkel és szabadtéri sportpályával. A tornacsarnok küzdőtere 830 négyzetméter, akár négy osztály is tornázhat egyszerre. Az udvarban kialakítottak parkolókat is.

Szerették volna a meglévő gyülekezeti termet 300 adagos melegítőkonyhává és étkezdévé alakítani, négy új tantermet építeni, az iskola különböző egységeit új lépcsőházzal összekötni és egy lifttel biztosítani az akadálymentességet. 

Az orosz-ukrán háború kitörése következtében megemelkedő árak miatt azonban csak a »szűkített tartalom« valósulhatott meg, de a most kimaradt fejlesztésekhez is keresik a forrást”

– tette hozzá.

A Gyulai Református Egyházközség idén éppen 30 éve, 1994 szeptemberében indította el iskoláját a Békés vármegyei településen. Mostanra valamennyi évfolyamon két osztályt indítanak. 2023 szeptemberétől, felmenő rendszerben, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatási programot vezettek be az induló első osztályban.

Tavaly adták át az új, háromcsoportos óvodaépületet. Tizenkét év alatt összesen 11 ingatlan megvásárlásával fejlesztették az oktatási helyeket. Több beruházást önerőből valósított meg a gyülekezet, így például a tornacsarnok helyéül szolgáló ingatlanok megvásárlását is”

– közölte Baráth János.

Az átadóünnepség előtt igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, majd a hálaadó istentisztelet után a résztvevők „körbeölelték” a templomot és a református intézményt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!