Robbanás volt Budapesten - frissítve!

Vágólapra másolva!
Robbanás történt Budapesten egy gyógyszergyárban. Ketten megsérültek, de nem tudni még pontosan, hogy mekkora a baj.
Vágólapra másolva!

A robbanás a Keresztúri úton fekvő gyógyszergyár egyik épületében történt ma reggel. A detonációnak óriási hangja volt. A ripost információi szerint tűz keletkezett a gyárban. 

Egyelőre nem tudni, hogy a robbanás és a tűz pontosan hol keletkezett, de a Ripost úgy értesült, hogy a gyógyszergyár egyik laborjában történhetett. A Tények szerint

a helyszínre riasztották a mentőket, ugyanis ketten megsérültek, őket kórházba szállították.

Valószínű, hogy a két sérült a gyógyszergyár dolgozója. Hogy sérülésük mennyire súlyos, egyelőre nem tudni.

LAB_6539
A robbanás helyszíne
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo / Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A mentősök mellett a tűzoltók is kiérkeztek, a Katasztrófavédelem pedig azonnal lezárta az érintett helyszín környékét közel 100 méteres sugarú körben. A területet kiürítették. Egyelőre az esettel kapcsolatosan több információ nem derült ki.

Frissítés: 

Lapunk információ szerint az épületbe ezekben a percekben ment be több tűzoltó is. 

Megkeresésünkre a BRFK azt válaszolta, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

Megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat azt mondta, hogy a helyszínen a riasztott mentőegységek két férfit láttak el, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállították.

Megkeresésünkre az Egis Gyógyszergyár Zrt. a következőt válaszolta:

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. Keresztúri úti telephelyén szeptember 23-án reggel a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer meggyulladt, amelynek következtében két személy megsérült. A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe. A helyszínhez a vállalat létesítményi tűzoltói és más mentőegységek is kiérkeztek. A baleset körülményeit szakembereink a hatóságokkal együtt jelenleg is vizsgálják, az érintett személyek orvosi ellátása még tart. A telephely környékén lakók és dolgozóink biztonságát az esemény nem veszélyezteti.

A robbanásról készült részletes cikkünket itt olvashatják!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!