Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely máris be tudott gyűjteni magának egy elégtelent

IMG_1889
Jelentős közlekedési dugókkal kezdődött a hétfő Budapesten
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
2022-ben Karácsony Gergelyék még több mint hárommilliárd forintot fordítottak útfelújításra, ez az összeg azonban a múlt évben 281 millió forintra csökkent. Ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely gyakorlatilag a tizedére csökkentette az útfelújítási alapot - minderről Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi elnöke beszélt. Szólt arról is, hogy az iskolakezdés napján gyakorlatilag összeomlott a budapesti közlekedés.
Vágólapra másolva!

Az iskola ugyan csak most indult el, de "Karácsony Gergely máris be tudott gyűjteni magának egy elégtelent, ez pedig a város szervezésének az osztályzata" - mondta a Fidesz budapesti elnöke hétfőn Budapesten. Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy ez a hétfő sokaknak az iskolakezdést jelenti, de "úgy látszik, hogy Karácsony Gergelynél nem ért véget a nyári vakáció, nem nagyon sikerült elkezdeni a munkát". A főváros sok pontján dugó van, nagyon sok helyen nem sikerült befejezni nyáron az útfelújításokat, összehangolatlanul, több ponton sávlezárások, terelések vannak, vagy éppen nagyon lassú mederben folyik a munkavégzés - fogalmazott.

dugó, forgalom, torlódás, Budapest, autó, kocsisor, iskolakezdés, tanév, 2024/25tanév, dugó2024, 2024. 09. 02.
Teljesen összeomlott a budapesti közlekedés a tanévkezdés napján
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Az iskola elkezdődött, a munkavégzés a fővárosnál azonban nem - jelentette ki Szentkirályi Alexandra. Azt mondta, 2022-ben Karácsony Gergelyék még több mint hárommilliárd forintot fordítottak útfelújításra, ez az összeg azonban a múlt évben 281 millió forintra csökkent. Ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely gyakorlatilag a tizedére csökkentette az útfelújítási alapot - mutatott rá Szentkirályi Alexandra. Hozzátette: ezt érdemes azzal összehasonlítani, hogy eközben a nyári jutalmak kifizetésére a Városháza vezetőinek, a "haveroknak" kétszázmillió forintot "sikerült odaadni". "Tehát amíg a főpolgármester az útfelújításokra fordítandó pénzt 281 millió forintra csökkentette le éves szinten, addig a jutalmakat idén nyáron kétszázmillió forintban állapította meg a Városháza vezetőinek" - közölte Szentkirályi Alexandra.

Megjegyezte, ha a főpolgármesternek az útfelújítások összehangolását és a nyári vakáció alatti befejezését nem is sikerült elintéznie, "úgy látszik, hogy nagyon sokaknak az első igazolatlan órát mégis elintézte". A budapestiek ennél a szervezetlen, kaotikus városvezetésnél sokkal többet érdemelnek, és "nem a haverok zsebét kellene kétszázmillió forinttal kitömni", hanem az útfelújításokra fordított pénzt kellene végre visszaemelni minimum a korábbi szintre, vagy inkább megduplázni - szögezte le a Fidesz fővárosi elnöke. Kérdésre válaszolva indítványozta, hogy Karácsony Gergely javasolja a Városháza vezetőinek, a "haveroknak", hogy ajánlják fel az említett kétszázmillió forintot útfelújításokra.

Teljes a káosz

Szeptember 2-án elindult a 2024/25-ös tanév. Több ezer diák indult útnak a reggeli órákban. A fővárosi útlezárások nem tűntek el a tanévkezdéssel, így garantált volt a káosz és a dugó a fővárosban. Az értelmetlen és kihasználatlan, zöld karókkal elkülönített biciklisávok csak tovább fokozták a káoszt.

A Metropol összegyűjtötte azokat a helyeket, ahol még hetekig, vagy akár több mint egy hónapig is útlezárásra kell számítani Budapesten, ami garantálja azt is, hogy mindennapossá válnak a dugók és megbénul a közlekedés a fővárosban. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!