Szijjártó Péter: Három konzul is jelen lesz a magyar-német futballmeccs helyszínén

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Három magyar konzul is jelen lesz a Magyarország-Németország labdarúgó-mérkőzésen szombaton Düsseldorfban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a szurkolóknak - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a meccs reggelén Budapesten.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető arról számolt be, hogy a Nemzetek Ligája csoportkörének első fordulójában rendezett meccsre 930 magyar szurkoló vásárolt belépőjegyet. "Nekik mondom, hogy a düsseldorfi főkonzulátusunk természetesen egész nap elérhető, és minden munkatársunk ügyeletben van" - közölte.

Ugyanakkor annak érdekében, hogy a helyszínen tudjunk segítséget nyújtani szükség esetén, a Merkur Spiel-Arenában három konzulunk lesz személyesen is jelen majd azon a területen, ahova a vendégszurkolók jegyei szólnak

- tette hozzá. "Arra kérem önöket, a helyszínen szurkolókat, hogy ha bármiben segítségre van szükségük, akkor a konzul kollégákhoz forduljanak bizalommal" - mondta. 

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint ügyeleti telefonszám működik most is, ezt hívhatják az érintettek baj esetén, vagy ha bármilyen segítségre van szükségük: +36 30 387 0636 "Reméljük, hogy a mai nap sem a konzuli esetekről, hanem magyar győzelemről lesz majd emlékezetes. Mindenkinek jó szurkolást kívánok! Hajrá magyarok!" - zárta mondandóját. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!