Tűz van több helyen is az országban

tűzoltó
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Hulladék- és aljnövényzettüzeknél dolgoznak, több helyen napok óta.
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelentése szerint jelenleg az alábbi helyeken dolgoznak a munkatársaik tűzeseteknél:

  • Még mindig tartanak az oltási munkálatok Szolnokon, ahol csütörtök délután csaptak fel a lángok. A Kőrösi út közelében mintegy ezer tonnányi felhalmozott, bebálázott és szabadban lévő papírhulladék ég. A környező épületekből tizenöt gázpalackot hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás. A város hivatásos tűzoltói folyamatosan dolgoznak a lángok elfojtásán, az oltást munkagépek is segítik, amellyel szétválasztották az égő és nem égő hulladékot.
  • Munkagépek segítik a tűz oltását Gödöllő és Kerepes között, ahol egy szeméttelep gyulladt ki. A tűz mintegy ezer négyzetméternyi területet érint. A gödöllői, fővárosi, és aszódi hivatásos, valamint a fóti, a váci és az isaszegi önkéntes tűzoltók hét vízsugárral oltják a lángokat.
  • A tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a Vas vármegyei Csönge külterületén csütörtökön felkapott lángokat. A Vönöck és Kenyeri közötti területen összesen négyszáz hektáron égett aljnövényzet, bozótos, szalmabálák és erdős terület egyaránt. A tűz megfékezésén négy vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói dolgoztak – a munkálatok jelenleg is zajlanak, a még izzó területek keresésével a visszagyulladás ellen dolgoznak az egységek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!