A vártnál jóval kevesebben, alig pár ezren voltak Magyar Péter tüntetésén - itt az Origo beszámolója!

Vágólapra másolva!
A Széna téren folytatódott a Bem téren elkezdett tüntetés, amit Magyar Péter szervezett. A tüntetés óriási kudarc. Alig egy-két ezer ember indult a Bem térről, de a Széna téren is csak néhány ezren vannak. Magyar Péter ennél sokkal többet várt, sokkal többről beszélt korábban.
Vágólapra másolva!
Magyar Péter, MagyarPéter, tüntetés, október 23
A Bem téren még a villamos is közlekedett

Magyar Péteren is lehetett látni a teljes zavarodottságot és csalódást. Amikor szavalni próbált, akkor például többször belesült a Márai-versbe.
A Széna téren Magyar Péter konferansziéja, egy ismeretlen rádiós nő többször rászólt az emberekre, akik kényelmesen lézengtek a félig üres téren, hogy álljanak már szorosabban - nyilván, hogy a színpad előtti részről többnek látszódjon a kevés ember. 

Ujlaki Dénes, a Katona József Színház színésze beszélt ezután - ez az a színház, amely a Gyurcsány-párt tagjainak 30 százalékkal olcsóbban adta a jegyeket -, majd  jött Rost Andrea, ötvenhatra utaló, kínos jelmezszerűségben. Produkcióját - tisztelettel Rost Andrea korábbi, akkor még sikeres évtizedei iránt- inkább nem értékeljük.

Aztán jött Illetékes elvtárs, a Farkasházy Tivadar-féle Hócipő világából Koltai Róbert. Néhány napja arról panaszkodott, hogy a régi kaposvári színházból még a portás is kapott Kossuth-díjat, csak ő nem. Magánszámát hallgatva, nehéz ezen csodálkozni…

Ezután Jordán Tamás egy József Attila-verssel küzdött meg. A csekély nézőközönség nem túlságosan nagy tetszésére.

Megjelent Nagy Ervin, az RTL Klub sorozatszínésze is. Egy valóban gyönyörű Örkény István-írást olvasott fel egy papírfecniről, zavarbaejtően műkedvelő vicsorgással, rikácsolással, mindenfajta értelmezés - megértés - nélkül.

Amikor pedig az RTL klub csatornahangja jött és énekelni (ha durvábban fogalmazunk: kornyikálni) kezdett, sajnálni kezdtük a gyér számú közönséget.

Magyar Péter minden helyszínen beszélni akar, a Mammut üzletközpont előtt is megtette. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!