Kegyetlen halált halt egy nő Békéscsabán, miután forró vízbe esett

Vágólapra másolva!
Egy békéscsabai gyümölcs- és zöldségfeldolgozó cég karbantartó-gépkezelője okozott balesetet azzal, hogy a biztonsági előírásokat megszegve vette le egy fertőtlenítő gép leeresztő csőaknájának fedelét. Mivel nem tartotta felügyelet alatt az aknát, egy gépkezelő véletlenül beleesett a forró vízzel megtelt aknába, és olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.
Vágólapra másolva!

Egy békéscsabai  gyümölcs- és zöldségfeldolgozással, valamint tartósítással foglalkozó cég üzemében karbantartó-gépkezelőként dolgozó 62 éves férfi egy éve az egyik fertőtlenítő gépnél végzett karbantartást, és leengedte a gépből a 60-80 fokos vizet.

A férfi a leeresztés megkezdése előtt - a szabályokat megszegve - eltávolította a leeresztő csőakna egyik fedőlemezét. A férfi több méterre távolodott az aknától és nem tudta azt a felügyelete alatt tartani, háttal állt neki. Ekkor végzett épp takarítást egy gépkezelőként dolgozó nő, és beleesett a 125 cm mélységű nyitott, forró vízzel megtelt aknába.

A kiabálására a karbantartó odaszaladt és kiemelte a nőt az aknából. De a így is súlyosan megsérült, a teste 80-90%-a megégett. 

Kórházba szállították, de a kórházi kezelés ellenére meghalt. 

A férfi a csőakna fedelének felnyitásával, és őrizetlenül hagyásával megszegte a munkaköri leírását és a munkavédelmi előírásokat.

Békéscsabai Járási Ügyészség gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat, ami halálos kimenetelű munkahelyi balesetet okozott. 

A járási ügyészség a férfinek próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért. 

mentő, mentőautó
Képünk illusztráció.
Fotó: origo

Korábban már írtunk más foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről, legutóbb Ibrányban történt egy baleset, amikor egy targoncakezelő épp lepakolta a rakományt egy kamionról, véletlenül beleakadt a ponyvát merevítő rúdba, és a rakomány ráejtette egy gépkocsivezetőre. A férfi súlyosan megsérült a balesetben.

Gyulán áramüztést szenvedett egy férfit a saját otthonában miután két alvállalkozó a rossz időjárási viszonyok miatt felfüggesztette a munkálatokat és az utcai villanyoszlopról már levágott, azonban a ház tetőszerkezetén található kiállásról még el nem távolított csatlakozóvezetéket nem bontották el. Amikor a ház tulajdonosa a villanyszerelők távozása után a lakóház tetőszerkezetéről az udvarra lógó csatlakozóvezetéket össze kívánta tekerni, hozzáért a vezeték szabadon álló végéhez és áramütést szenvedett.

Berettyóújfaluban súlyosan megsérült az a munkás, aki szigetelési munkálatok közben leesett a födémről egy építkezésen. A dolgozók munkavédelmi oktatás nélkül elkezdték szigetelni az egyik épület födémjét. A födémszint 3,5 méter magasan volt. Munka közben az egyik dolgozó leesett a födém egyik nyílásán át a betonra. A baleset miatt több, 8 napon túl gyógyuló sérülése is keletkezett.

Debrecenben egy építésvezető szabálytalan munkára utasította azt a segédmunkást, akinek az építőanyag ráborult a lábára. Emiatt eltört a combcsontja és maradandó fogyatékossága lett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!