Halálra kínozta rabtársát két férfi egy budapesti börtönben

börtön, ajtó, bűnügy, rab, illusztráció
Fotó: Shutterstock/ FotoDax
Vágólapra másolva!
Ütötte-verte, éheztette, és más embertelen módszerekkel kínozta zárkatársát két férfi, egészen addig, amíg a bántalmazások miatt áldozatuk életveszélyes sérüléseket szenvedett, és belehalt. Gyilkosság miatt emeltek vádat ellenük, és tényleges életfogytiglani büntetés várhat rájuk. Egy harmadik férfi tétlenül nézte végig a bántalmazást, sem a támadókat nem próbálta leállítani, sem a börtönőrnek nem szólt, ezért neki segíségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie.
Vágólapra másolva!

Egy 41, egy 30 és egy 54 éves férfi, és negyedik társuk másokkal együtt ugyanabban a zárkában töltötték büntetésüket a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi, Maglódi úti épületében. 

A 41 és a 30 éves férfi erős testalkatuk, erőszakos személyiségük és agresszív, támadó viselkedésük már bekerülésük napjától kezdve domináns szerepre törekedett a börtönben.

 Ebben egyedül csak az 54 éves társuk osztozott velük, aki szintén robosztus testalkatú, ráadásul erőszakos jellegű bűncselekmény miatt ítélték el. 

A két fiatalabb - 41 és a 30 éves - férfi a zárkában egyik társukat kinézték maguknak, és 

válogatott kínzásoknak vetették alá: élő súlyként használták, rendszeresen verték, 2022 augusztusában egyik nap megtiltották neki, hogy egyen, majd túlevésre kényszerítették. Ezután egy másik zárkatársukat arra kényszerítették, hogy verje meg az áldozatot,

 aki nem mert nekik ellent mondani, így megtette, amire utasították. Ezt követően 

maga a két férfi is megverte az áldozatot, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezután a támadók megtiltották neki, hogy részt vegyen az esti gyógyszerelosztáson. Így senkinek nem tűnt fel az állapota, éjjel pedig belehalt a sérülésekbe.

 A hajnali zárkaellenőrzésen megpróbálták újraéleszteni, azonban már hiába.

Az 54 éves társuk annak ellenére, hogy minden alkalommal szemtanúja volt a bántalmazásnak, és látta, milyen súlyos az áldozat állapota, semmit nem tett,

 sosem próbálta leállítani a két agresszív férfit, a dolgozóknak pedig sem személyesen, sem a segélyhívó gomb megnyomásával nem jelezte a történteket.

börtön, ajtó, bűnügy, rab, illusztráció
Fotó: Shutterstock/ FotoDax

A főügyészség a két bántalmazó ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére társtettesként elkövetett emberölés miatt emelt vádat, és 

életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

Harmadik társuk ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt emelt vádat, ami miatt határozott időre szóló fegyházbüntetés kiszabását javasolta vele szemben.

A 41 éves férfi jelenleg letartóztatásban van, társai jogerős büntetésüket töltik.

Néhány héttel ezelőtt egy angliai férfibörtönben is megölte cellatársát az egyik rab. A gyilkosság eszköze egy vécéfedél, és egy törött szék volt, a holttestet pedig ezután törülközőkkel és bútordarabokkal próbálta elrejteni.

Nemrég egy tököli börtönben is történt hasonló eset a pszichoszociális részleg egyik kétszemélyes zárkájában, amikor egy rab a cellatársát egy székkel verte halálra. 

Egy 32 éves férfi pedig úgy megverte rabtársát a börtönben, hogy szinte minden csontja eltört. Csak a szerencsének köszönhető, hogy végül életben maradt.

Forrás: Ügyészség

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!