Deutsch Tamás: Magyar Péter szavai botrányosak, hamisak és ízléstelenek

Vágólapra másolva!
Bejegyzést tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, amelyben azt írja, hogy Dömötör Csaba képviselőtársa levelet küldött az Európai Parlament elnökének Magyar Péter beszéde miatt.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Magyar Péter az egy héttel ezelőtti tüntetésen Adolf Hitlert idézte. Magyar Péter a kudarcba fulladt tüntetésen Hitler tanítványainak nevezte a közmédia munkatársait, írta közösségi oldalán Deutsch Tamás.

Szavai botrányosak, hamisak és ízléstelenek. Relativizálják a náci birodalom rémtetteit, köztük a holokauszt felfoghatatlan tragédiáját. Nem véletlen, hogy hazai zsidó közösségek is szót emeltek a kijelentésekkel szemben.

A Fidesz–KDNP delegációja nevében Dömötör Csaba képviselőtársunk levelet küldött az Európai Parlament elnökének, tette hozzá - írja a Magyar Nemzet.

Deutsch Tamás azt is írja, hogy Magyar Péter viselkedése szembemegy az Európai Parlament eljárási szabályával. Kijelentése az Európai Parlament gyakorlata alapján a súlyos kötelezettségszegést is kimeríti, amely alapján meg kell vonni a szakbizottsági elnökhelyettesi megbízatását. 

A levélben arra szólítjuk fel az Európai Parlament elnökét, hogy tegye meg az ehhez szükséges lépéseket

– zárta bejegyzését Deutsch Tamás, amelynek végén a levél teljes szövegét is megosztotta.

Magyar Péter megnyilvánulásával kapcsolatban több zsidó vezető is felszólalt; volt, aki azt mondta, hogy Magyar Péter hitleri párhuzama nem pusztán hiba, a holokauszt áldozatainak emlékét teszi semmissé.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!