Drogdílereket fogtak el Szombathelyen - videó

Vágólapra másolva!
Drogdílereket fogtak el a vasi rendőrök a Terrorelhárítási Központ egységeinek bevonásával Szombathelyen.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a szombathelyi bérelt garázsban, ahol egy 35 éves férfi és társa tartózkodott, 1,5 kilogrammnyi amfetamin tartalmú fehér port, illetve 0,5 kilónyi zöld növényi törmeléket, valamint potencianövelő tablettákat találtak, amelynek feketepiaci értéke meghaladja a hatmillió forintot - közölte pénteken a rendőrség honlapján a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A házkutatás során lefoglaltak több, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, a kábítószer terjesztéséhez, adagolásához használt tárgyakat, valamint nagy összegű készpénzt.

A bérelt garázsban 1,5 kilogrammnyi amfetamin tartalmú fehér port, 0,5 kilónyi zöld növényi törmeléket, valamint potencianövelő tablettákat találtak.
Fotó: police.hu

A két férfit előállították, kihallgatták és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben - írták.

Az összehangolt akciónak és a további nyomozásoknak köszönhetően a bizonyítékok alapján további öt kereskedővel, valamint több fogyasztóval szemben indult büntetőeljárás, egy kereskedőt őrizetbe vettek, kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt - olvasható a közleményben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy kokainnal átitatott, 16 tonnányi fagyasztott gyümölcsszállítmányt állítottak meg a hatóságok szeptemberben Nagylaknál a magyar-román határon.

Augusztusban Hollandiából származó drogot foglalt le a rendőrség 75 millió forint értékben: egy 60 éves pécsi férfitől került elő a közel 6 kilogramm kábítószer.

Németországban júniusban foglaltak le rekordnak számító kokainszállítmányt, Angliában pedig banánok között rejtettek el szintén rekordmennyiségű kokaint. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!