Ablaküvegbe verte élettársa fejét egy nógrádi férfi, majd késsel támadt rá

Vágólapra másolva!
Ütötte-verte, életveszélyesen megfenyegette, egy nap pedig késsel támadt élettársára egy férfi egy nógrádi faluban. Végül a szomszédok mentették meg a nő életét. A férfit gyilkossági kísérlet miatt vették őrizetbe, a bíróság elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A nógrádi faluban élő férfi és élettársa között már régóta feszült volt a viszony, rendszeresen veszekedtek, melynek során a férfi többször is megverte a nőt, ami miatt egyszer már felfüggesztett börtönre ítélték.

Szeptember 30-án a férfi részegen, bedrogozva ment haza, és egyből kötekedni kezdett a nővel, közölte vele, hogy megöli, majd az ablakba verte a fejét, ami miatt kitört az üveg. Ezután széttörte az asszony telefonját, majd elment. Rövid időn belül azonban visszatért, kivett a konyhaszekrényből egy kést,  majd elindult vele a nő felé,

 miközben azt mondta neki, hogy 

most meghalsz!”. 

A nő az ágyon ült, és ijedtében sikoltozni kezdett, de nem tudott elmenekülni. A férfi a késsel összevagdosta a nő arcát, ami miatt az felületi sérüléseket szenvedett.

A bántalmazásnak a szomszédok vetettek véget, akik ahogy meghallották a nő sikolyait, azonnal a segítségére siettek, és lefegyverezték a férfit. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg.

késese gyilkos illusztráció

Fotó: Thinksock

Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatást a szökés, rejtőzködés, tanúk befolyásolása és a bűnismétlés veszélye miatt, illetve, mert attól is lehetett tartani, hogy valóban megöli a nőt, ha szabadlábon marad. 

A salgótarjáni bíróság el is rendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség korábban egy kisfilmet adott ki a kapcsolati erőszak témájában:

Ahogyan néhány nappal ezelőtt megírtuk, egy budapesti férfi szintén késsel, illetve sodrófával és kalapáccsal támadt élettársára, ami miatt az asszony súlyosan megsérült.  Év elején pedig egy miskolci férfi esett neki élettársának késsel a kezében.

Egy mosonmagyaróvári asszony pedig egy elfajult vitát követően szúrta meg élettársát egy késsel, amivel súlyos sérüléseket okozott a férfinak. Hasonlóképpen tett egy szilaspogonyi nő is.

Egy szentesi férfi pedig ki akart békülni volt élettársával, ám az nem akarta újrakezdeni vele a kapcsolatot, ezért a férfi rendszeresen zaklatta, fenyegette, rátörte az ajtót, egyszer pedig késsel a kezében várta a konyhában, majd megsebesítette. A szerencsének és a gyors ellátásnak köszönhetően az asszony megúszta könnyebb sérülésekkel az esetet.

Forrás: Ügyészség

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!