Elítélték a sofőrt, aki egy kisbuszba zárt be egy kislányt Tomajmonostorán

Vágólapra másolva!
Két évvel ezelőtt Tomajmonostorán, egy gyerekeket szállító kisbuszban hagyott egy kislányt a busz sofőrje. A férfinak akkor több gyerek is szólt, hogy egyik társuk a buszban maradt, azonban ezzel nem foglalkozott és bezárta a buszt. A kislány több órán keresztül volt a felforrósodott buszban. Amikor észrevették, akkor mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol néhány nap múlva meghalt.
Vágólapra másolva!

Tomajmonostorán egy gyerekeket szállító kisbuszban felejtettek egy négy éves kislányt és csak délután találtak rá 2022. június 8-án. Mikor a kislányt megtalálták a buszban, akkor azonnal mentőhelikopterrel vitték a debreceni kórházba, ahol június 10-én belehalt a sérüléseibe. Ugyanis a négy éves Inez 8 órát töltött az 50 fokosra melegedett buszban, összeomlott a keringése, ez okozhatta a halálát.  

Úgy tudni a busz sofőrje, T. István a kislányt a tiszaderzsi megállóban vette át a szülőktől, majd leültette egy hátsó ülésre. Ezután még felvette a többi gyereket is, akikkel együtt leparkolt az iskola és óvoda előtt. Miután a gyerekek kiszálltak a buszból, a férfi bezárta azt és ott hagyta a járművet. 

Azonban két idősebb gyerek szólt a férfinak, hogy egy gyerek nem szállt le, de a férfi ezzel nem foglalkozott, nem ellenőrizte le. 

A buszba zárt Inezt a sötétített ablakok miatt nem láthatták, ezért a felforrósodott autóban rekedt kislány pár óra múlva elájult. 

A kunhegyesi buszsofőr ellen büntetőeljárás indult és a férfit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett hanyag, gondatlan veszélyeztetés vádolták meg, mivel T. István miután végzett a feladatával nem vizsgálta át kellő alapossággal a kisbuszt, amivel egy négy éves kislány halálát okozta. A tragédia után közel egy évvel állt a vétkes sofőr bíróság elé, ahol rezzenéstelen arccal hallgatta a vádiratot. 

tomajmonostorai gyermekhalál, Tomajmonostora, gyermekhalál, tomajmonostoraigyermekhalál, Inez, kisbusz, sofőr,
Forrás: Bors

Az ügyben idén január elején született másodfokú ítéletet, a Szolnoki Törvényszék dr. Víghné dr. Tigyi Anikó által vezetett bírói tanácsa kisebb pontosításokkal helyben hagyta a januári ítéletet. 

Az 59 éves kunhegyesi férfit bűnösnek találták, ezért október 15-én, kedden jogerősen két év, öt évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, valamint eltiltották öt évre a buszvezetéstől és 450 ezer forint pénzbüntetésre is ítélték. 

 - írja a Szoljon.hu

A tárgylásokon a kislány családja is végig jelen volt, azonban a gyerek apja az ítélethirdetés előtt meghalt. Ezt a keddi tárgyaláson jelentette be a család ügyvédje, majd hozzátette, hogy a férfi temetése október 14-én volt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!