Kiadták a figyelmeztetést: több hullámban rengeteg eső várható

Vágólapra másolva!
A következő négy napban az ország döntő részén csapadékos időre számíthatunk és 30 - 40 milliméter eső is eshet, mivel csütörtöktől egy mediterrán ciklon alakítja Magyarország időjárását.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Köpönyeg.hu előrejelzése alapján felhős lesz az idő a héten, szerán 10 és 17 fok között alakul majd a hőmérséklet. Arról is írtunk, hogy kedden sok helyen fagyott Magyarországon, volt ahol mínusz 3 fokig hűlt le a levegő.

Kiadós csapadékra számítanak a szakértők

Szerdán egy hullámzó front, csütörtöktől pedig egy mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, így a következő négy napban jelentős esőre számíthatunk. Szerdán a Dunántúl északi felén, a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége nagy területen meghaladja majd a 20 millimétert, néhol 30 millimétert meghaladó eső is eshet. A Hungaromet citromsárga riasztást adott ki szerdától több nyugati és észak-nyugati vármegyére is - írja a met.hu.

Csütörtökön az ország délkeleti kétharmadán 10 millimétert meghaladó mennyiségű eső valószínű, majd pénteken országszerte számíthatunk további 10-25 mm csapadékra.

Szombaton az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék már nem fog esni. 

Ugyanakkor az északkeleti megyék fölé szombaton még beragadhat a csapadékzóna, így aznap ott még kiadós mennyiség is lehullhat. A 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!