Európa óriási bajban van, mielőbb meg kell állítani a migrációt

IMG_4615
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Történelmi esemény, hogy a Patrióták pártcsalád megtartja első csúcsértekezletét, ami azt mutatja, hogy "jelen vagyunk, erősek vagyunk, és egyre erősebbek leszünk, ahogy a hangunk is erősödni fog" - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke Brüsszelben, csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Gál Kinga a Patrióták Európáért munkareggelije előtt magyar újságíróknak nyilatkozva közölte, hogy a pártcsoport csúcsértekezlete alkalom arra, hogy tagjai egyeztessék az uniós csúcs napirendjén szereplő témákat, erős üzeneteket határozva meg. 

Európa több sebből vérzik

Az uniós csúcs főbb témaköreit említve a politikus kiemelte: Európa ezer sebből vérzik, köztük a migráció tekintetében is. Ezrek érkeznek naponta, fiatal, életerős emberek, felsorakozva, mint egy hadsereg - hívta fel a figyelmet. 

Tenni kell azért, hogy az uniós határok védelme végre támogatást kapjon, és ne büntetést érdemeljen, ne bűn legyen és ne elítélendő a külső határvédelem

- fogalmazott. Kijelentette: meg kell vizsgálni, hogy van-e kilépési lehetőség a - szavai szerint - nagyon rossz és elhibázott migrációs paktumból, valamint, hogy fel lehet-e függeszteni a paktum végrehajtását. Gál Kinga reményét fejezte ki, hogy a migráció témájában előrelépést lehet elérni, ugyanis - mint kiemelte - a helyzet változott, az uniós migrációs politika azonban még mindig ott tart, mint 2015-ben. 

Egyre erősebbek a Patrióták

A fideszes politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a Patrióták erejét, hangjuk erősödét jelzi, hogy azok a témák, amelyeket a pártcsalád elnökei már évek óta felvetnek, azok egyre jobban visszhangzanak a tagállami vezetők részéről is. 

Elmozdulást remélek a migráció témájában, hiszen végre észre kell venni a realitásokat. A realitásokkal pedig szembesíteni kell azokat, akik a jelenlegi rossz migrációs paktum végrehajtását erőltetik

 - tette hozzá nyilatkozatában Gál Kinga.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!