Holnap kezdődik a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése

Vágólapra másolva!
A tanácskozást az árvízi helyzet miatt nem tudták megtartani az eredeti időpontjában - írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az aktuális parlamenti ülésszak előtt a kormánypártok kihelyezett frakcióülésen vitatják meg az elkövetkezendő időszak kihívásait. A parlament őszi ülésszaka szeptember 30-án kezdődött. Szeptember 25–26. között, Esztergomba tervezett frakcióülés az árvízi helyzet miatt elmaradt. A Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülését így október 13–14 közé tervezték Esztergomba  – tudta meg a lap a Fidesz frakciójától. 

 "A tanácskozás első napján

hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök szokott zárt körben helyzetértékelést tartani,

a második napon pedig jellemzően sajtótájékoztatón számol be a történtekről Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője. Ugyanakkor még nem dőlt el, hogy most is tartanak-e sajtótájékoztatót a frakcióvezetők"  - írta a Magyar Nemzet.

A tavaszi parlamenti ülésszak kezdete előtt, Balatonalmádiban volt kihelyezett frakcióülése a kormánypártoknak, amelyen kiemelt napirendi pont volt az új államfőjelölt személyéről szóló frakció­döntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag. A frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság akkori elnökét jelöli a Fidesz–KDNP az államfői posztra, és az is kiderült, hogy Deutsch Tamás vezeti a kormánypártok EP-listáját.

Október 1-én Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével a Békés vármegyei Geszten, a Tisza-kastélyban tartottak kihelyezett kormányülést. A kétnapos ülésen a miniszterek a kormány őszi feladattervéről és a gazdasági semlegesség programjáról tárgyalnak - áll a közleményben.

A világ körülöttünk egyre veszélyesebb, a tét most nagyobb, mint valaha. A mi célunk világos: megőrizni Magyarországot a béke szigeteként!

- írta a miniszterelnök közösségi oldalán.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!